Ministrul Pintea sabotează propaganda lui Dragnea: Nici un pacient român intoxicat cu pește otrăvit

DE Mircea Marian | Actualizat: 17.05.2019 - 08:52
Sorina Pintea Foto: Facebook

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că, până acum, nu s-a prezentat nimeni la camerele de gardă cu simptome privind intoxicaţia cu metale grele. Joi, Dragnea a susținut că statele vestice au exportat pește poluat „să moară și românii, și copii”.

SHARE

„Am aflat şi eu din presă ce s-a întâmplat, acele percheziţii la mafia peştelui. Am discutat cu specialiştii şi noi vom face un comunicat, dar ideea este următoarea: intoxicaţia cu metale grele se produce după un consum îndelungat de produse care au în componenţă metale grele. Dacă nivelul metalelor grele era foarte mare, probabil că nici peştii nu ar mai fi trăit, dar este nevoie să avem toate datele, adică analiza toxicologică a apelor, a cărnii de peşte. De aceea, Direcţia de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii va lua legătura cu cei de la Agricultură pentru a putea discuta aceste aspecte, dar în acest moment nu există pericol. Nu s-a prezentat nimeni la camerele de gardă cu simptome privind intoxicaţia cu metale grele, deci nu cred să fie probleme în acest moment", a declarat Sorina Pintea.

Joi, Dragnea a acuzat statele vestice că exportă intenționat pește otrăvit în România. „Adică în vestul Europei sunt ţări dezvoltate, cu toate măsurile de mediu pe care le-au luat poluează, poluează apele lor, şi acolo sunt şi peşti cu metale grele în ei. În pieţele din Occident nu se poate vinde aşa ceva, că e puşcărie curată. Şi au zis că românii sunt mai proşti şi hai să le dăm lor, că pot să moară şi românii şi copiii. Mai ales că acum au început mămicile, şi pe bună dreptate, să introducă în hrana copiilor mai mult peşte, să evite produsele care au mai mulţi hormoni de pasăre sau de altă natură”, a susținut liderul PSD. 

Potrivit procurorului Teodor Niţă, de pe lângă Curtea de Apel Constanța, rețeaua care vindea pește contaminat și stricat a fost organizată de către cetăţeni români, iar inclusiv cei care pescuiau din Spania şi România erau tot români, în această grupare aflându-se şi străini, dar mai puţini.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.