Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a povestit în cadrul emisiunii Insider Politic, de la Prima Tv, despre experienţa sa în armată.
“Pe mine armata m-a schimbat, ca pe orice tânăr din acea perioadă. Nu ştiu dacă m-a făcut mai bărbat, dar am învăţat foarte multe lucruri. Nu mi-a plăcut foarte mult neapărat acea perioadă, pentru că era o armată foarte dură, am prins o iarnă foarte rece şi era o armată dură, drepturile omului în acel moment nu prea erau respectate”, a afirmat Vasile Dîncu.
Citește și: Băut și drogat, un polițist de 27 de ani din Alexandria a furat mașina unei firme
A ajuns furier scriind o poezie de Adrian Păunescu
Atunci mi-a dat o probă de scris. Zic, ”Domnule comandat, dar ce să scriu aici?” Scrie ce vrei. Atunci am scris o poezie, o poezie ceva de genul dacă îmi aduc bine aminte, cred că era o poezie lui Adrian Păunescu de atunci: ”Doamne, mi-e dor acum de-un soldat / Care îşi face numai datoria / Şi care vrea pe tot ce a luptat, un chef să spele toată soldăţia / O casă, o nevastă şi un pat şi dreptul de-a fi om în România.
Şi m-a întrebat ”Te lupţi pentru drepturile omului?” Nu mă lupt pentru drepturile omului, dar e o poezie publicată. I-a plăcut acest lucru şi m-a luat în armată”, a povestit ministrul Apărării, potrivit news.ro.
Era una din cele mai frumoase cărţi de poezie din acea perioadă, din perioada anilor 80 şi mi-a fost arestat de mai multe ori pentru că nu aveam voie să avem la noi cărţi, nu aveam voie să avem nici hârtie, caiete sau lucruri prin care am putea să scriem un jurnal. Mi s-au părut aberante acele reguli”, a explicat Vasile Dîncu.