Minciuna de 150 de milioane de euro a Viorică Dăncilă. 24 de ore și o manevră à la PSD, în Sănătate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.11.2019 - 15:24
Viorica Dăncilă, în timpul întâlnirii cu jurnaliștii, din 19 noiembrie. FOTO: George Căin / Inquam Photos

Viorica Dăncilă s-a încurcat în minciuni, în doar 24 de ore, susținând două variante diferite pentru felul în care Guvernul pe care l-a condus a cheltuit banii dedicați construirii spitalelor regionale promise de social-democrați în programul de guvernare 2017-2020.

SHARE

În programul de Guvernare cu care PSD a câștigat, în decembrie 2016, alegerile parlamentare, cu un scor zdrobitor de 45%, la capitolul „Politici în domeniul sănătății” este menționat faptul că, în perioada 2017-2020 social-democrații își asumau „construirea a 8 spitale regionale, dotate cu echipamente de ultimă generație și a unui spital republican, în București, care va fi organizat ca centru de urgență-excelență și cercetare, pe toate specialitățile.”

În același program de guvernare, pe care PSD a promis că îl va implementa în perioada 2017 – 2020, se mai menționează, la același capitol privind Sănătatea, că „peste 50.000 de noi locuri de muncă vor fi create în domeniul sănătate, prin cele 9 mari spitale construite până în 2020, dar și prin deblocarea tuturor posturilor de medici din toată țara și scoaterea lor la concurs.”

După trei ani de guvernare, PSD nu și-a dus la îndeplinire această promisiune privind construirea celor opt spitale regionale și a spitalului replublican și nici înființarea celor peste 50.000 de locuri de muncă în domeniul medical.

Acest lucru nu pare a fi o problemă pentru Viorica Dăncilă, candidata PSD la prezidențiale, care, în doar 24 de ore, și-a schimbat declarațiile cu privire la aceste proiecte.

Aflată, luni seară, în studioul TVR, fostul premier al PSD a declarat, în privința celor opt spitale regionale promise că guvernarea social-democrată, din ultimii trei ani, nu a avut nicio vină pentru faptul că aceste unități medicale nu au fost construite.

„Nu din vina noastră nu s-au făcut spitalele regionale. Noi am avut doar 150 de milioane, din care 120 de milioane de euro i-am dat pe studii de fezabilitate”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR.

La nici 24 de ore de la această declarație, în cadrul „dezbaterii” de marți organizate de Viorica Dăncilă cu jurnaliștii, aceasta a încurcat milioanele, susținând că, din cele 150 de miloane de euro, doar pentru studiile de fezabilitate s-au cheltuit 130 de milioane de euro, uitând că, doar cu o seară înainte, suma pentru studii pe care o avansase fusese cu 10 milioane de euro mai mică.    

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -