Mihai Șora: „ Mă doare să văd că țara mea suferă”. Maraton „Fără penali în funcții publice”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.07.2018 - 01:13
Mihai Șora a îmbrăcat un tricou cu mesajul „Fără penali în funcții publice”. Foto: Facebook/Luiza Șora

Mai multe personalități, printre care artiștii Adrian Despot și Smiley, dar și fostul premier Dacian Cioloș, au semnat, în ultima săptămână, pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”.

SHARE

Aproximativ 350.000 de semnături, din cele 500.000 cât este necesar, au fost strânse, până în prezent, în cadrul inițiativei cetățenești prin care se urmărește organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției astfel încât persoanele condamnate penal definitiv să nu mai poată ocupa funcții publice. 

În ultima săptămână, mai mulți artiști, printre care Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Adrian Despot, Smiley, au semnat pe listele prin care se va cere organizarea unui referendum de modificare a legii. Dacian Cioloș, din partea Mișcării România Împreună și a Platformei România 100, a semnat, luni, pe aceste listele. 

Cioloș: „Ar trebui să-ți fie jenă să ceri voturi cînd ai probleme de rezolvat în justiție”

„Vrem oameni cinstiți în funcții publice. Sună aproape curios să spui, într-o țară europeană, că trebuie să semnezei o petiție ca să ceri oameni cinstiți în funcții publice. În foarte multe țări civilizate, asta ține de bunul simț, în primul rând. E firesc să vrei ca banii tăi să fie gestionați nu doar de oameni competenți, dar în primul rând de oameni cinstiți. Se pare că noi avem nevoie să spunem sus și tare lucrul ăsta, pentru că pentru mulți dintre cei care ne conduc nu e atât de clar că, atunci când ai probleme penale, nu ai ce căuta în funcții publice, chiar dacă ai în spate niște voturi. Ar trebui să-ți fie jenă și să-ți fie rușine să ceri voturile acelea, atunci când știi că ai niște probleme de rezolvat în justiție”, a spus Dacian Cioloș, după ce a semnat pe listele „Fără penali”. 

Șora: „Îmi pun speranța în cei ce vor urma după mine”

Tot luni, Luiza Șora, soția lui Mihai Șora (101 ani), a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu soțul ei, internat în spital, care poartă un tricou cu „Fără penali în funcții publice”. Alături de Mihai Șora, în fotografie, este un copil. „Mă doare să văd că țara mea suferă, dar îmi pun speranța în cei ce vor veni după mine, în copii: speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor, ca adulți“, a fost mesajul filosofului, scris de soția sa pe Facebook. 

Inișiativa cetățenească este susținută și de grupul civic #Rezistența, dar și de USR, iar printre membrii grupului de inițiativă se numără Gabriel Liiceanu, Dan Grigore, Mihai Șora și Eugen Vasiliu. Cei care doresc să semneze pe aceste liste pot descărca formularele direct de pe pagina www.farapenali.ro, toate detaliile fiind oferite pe acest site. 




Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te