Membrii clanului Gruia i-au oferit 12.000 € unui polițist pentru droguri la Rahova, apoi l-au turnat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 21.01.2021 - 11:16
Foto: INQUAM Photos/ Alexandru Busca

Agentul Adrian Antonio Bulearca (25 de ani) le-ar fi promis unor membri ai clanului interlop Gruia că îi va ajuta să introducă în Penitenciarul Rahova 50 de grame de droguri şi trei telefoane mobile.

SHARE

Telefoanele și drogurile urmau să ajungă la unul dintre deţinuţi, în schimbul a 12.000 de euro şi 1.200 de lei.

Cei doi membri ai clanului Gruia s-au răzgândit la câteva zile de la înţelegere şi l-au denunţat la DNA pe polițist.

Citește și

EXCLUSIV Cum a ajutat ministrul Ghinea ex-firma secretarului de stat Barna să ia patru proiecte UE

Indivizii - un bărbat şi o femeie - l-au înregistrat pe angajatul Penitenciarului Rahova chiar în timp ce pretindea respectiva suma de bani. Acesta le-ar fi cerut inclusiv să nu vorbească la telefon, ca să nu fie interceptaţi şi să folosească, mai degrabă, aplicaţia Whatsapp.

Membrii clanului Gruia au fost cercetaţi în 2018 pentru trafic de droguri, prostituţie şi punerea în circulaţie a peste 490 de bancnote false.

Citește și

Interlopul Boncu vrea o dovadă provizorie de circulație după ce a ucis o femeie drogat cu cocaină

Clanul Gruia, specializat în trafic de droguri, proxenetism și valută falsă

Conform unui comunicat al DIICOT, începând cu luna august 2017, cinci membri ai unui clan de notorietate au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai mulţi suspecţi, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism.Astfel, membrii grupării au cumpărat şi introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului Bucureşti, au traficat şi cumpărat influenţă şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurate în Capitală.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi aduse 40 de persoane în vederea audierii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, precum şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.