Medicul care a tras chiulul 4 luni de la muncă și a încasat peste 11 mii de lei pe lună

DE Octavia Constantinescu | 21.10.2023 - 17:39
Medicul care a tras chiulul 4 luni de la muncă și a încasat peste 11 mii de lei pe lună - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Absențele repetate de la serviciu l-au costat libertatea pe un doctor din județul Neamț. Medicul a fost arestat pentru că aproape patru luni a chiulit și si-a lăsat pacienții de izbeliste, în timp ce încasa, fără jenă, un salariu lunar de 11.000 de lei.

SHARE

Medicul a reușit să lipsească de la muncă timp de 4 luni, însă în tot acest timp și-a încasat salariul. Acum a fost reținut și anchetat pentru faptele lui.

Citeşte şi: Coșmarul din „Fălci” pe o plajă celebră. O femeie a iesit din apă plină de sânge fără un picior

Medicul care a lipsit 4 luni de la serviciu 

Două dintre șefele lui, care ar fi întocmit acte false ca să îl acopere, sunt și ele cercetate de procurori.

Medicul Eduard Chirițescu era angajat cu normă întreagă la Centrul de Îngrijire a persoanelor cu handicap din Bozieni, județul Neamț, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială și - în același timp - administra o clinică privată în Piatra Neamț.
Cu jumătate de normă lucra și la Direcția de Asistență Socială, ca inspector de specialitate.

Procurorii spun că, din aprilie și până la sfârșitul lunii iulie, nu a trecut mai deloc pe la pacienții de care era responsabil la Centrul de Îngrijire, dar, cu toate acestea, a încasat, în fiecare lună, un salariu net de 11.000 de lei.

Ionuț Neculai, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman: „Nu s-a prezentat la serviciu decât sporadic, în unele zile stând maxim două ore, iar în altele nu venea deloc. Nu a prestat activitățile la care era obligat prin contractul de muncă și fișa postului, fiind totodată prejudiciate și interesele beneficiarilor din cadrul centrului, persoane adulte cu handicap aflate într-o situație de dependență”, potrivit unui post TV.

Directoarea instituției și coordonatoarea de personal a centrului ar fi știut de absențele medicului Eduard Chirițescu și l-ar fi acoperit în documentele interne.

Practic, spun anchetatorii, cele două femei întocmeau foi colective de prezență, pontaj și stat de plată prin care atestau, în mod fals, prezența doctorului în centru. Femeile sunt acuzate de abuz în serviciu.

În timp ce directoarea și coordonatoarea de personal sunt cercetate în libertate, doctorul Eduard Chirițescu a fost arestat preventiv. I s-a suspendat și contractul de muncă.

Nu este prima dată cand medicul Eduard Chirițescu ajunge în arest.

Citeşte şi: Și-a rupt piciorul după ce a alunecat pe gheață în fața unei instituții publice și a fost despăgubit

În 2021, Chirițescu - alături de alți trei medici din Neamț - ar fi fraudat statul cu 6 milioane de lei - potrivit DIICOT.

Potrivit acuzațiilor, el și complicii lui ar fi inventat boli mai multor persoane care le erau cunoștințe sau rude, ca să le ajute să beneficieze de concedii medicale plătite cu bani de la buget.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te