Medicii iau în calcul externarea lui Florin Piersic. Marele actor se simte din ce în ce mai bine

DE Alexandra Lupascu | 27.05.2024 - 17:26
Medicii iau în calcul externarea lui Florin Piersic. Marele actor se simte din ce în ce mai bine Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vești bune despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic. "Este clar că pentru dumnealui cel mai bine este să fie acasă", spune dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

SHARE

Florin Piersic ar putea fi externat în această săptămână. Marele actor, în vârstă de 88 de ani, va merge în cârje și va avea nevoie de tratament și acasă, transmit medicii de la Spitalul Foișor din Capitală.

Florin Piersic a fost supus la trei operații din cauza unei infecții care s-a extins în corp. 

"Nu e un proces simplu, nu e un lucru care să se rezolve repede, pentru că vorbim de piesele unui puzzle, dar veștile sunt bune și când spun asta mă refer la evoluția care e una bună. Discuția legată de plecare sigur că există.

Medicii iau în calcul externarea lui Florin Piersic. Marele actor se simte din ce în ce mai bine

Nu este nevoie să ajungă la Matei Balș pentru că până la urmă procesul infecțios este în curs de rezolvare și asta se întâmplă încă de la început. Vă aduceți aminte, echipa medicală multidisciplinară asta a făcut încă din primul moment, conform Antena3.

Recuperarea nu se referă doar la partea legată de infecțioase, se referă la ortopedie, la cardiologie și la monitorizarea cu totul.

Este clar că pentru dumnealui cel mai bine este să fie acasă. E adevărat că dacă e acasă nu înseamnă că nu se continuă această recuperare și nu înseamnă că nu vor fi niște pași şi de acum încolo", a spus dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

”Mă simt mai bine și aștept revederea cu publicul cât de cât”

Zilele trecute, maestrul a transmis un mesaj pentru toți cei care îl iubesc, după ce a ieșit de pe secția de Terapie Intensivă.

Citește și: Florin Piersic transmite un mesaj din spital. Cum se simte actorul și când va reveni pe scenă

"Sunt aici la recuperare. Totul e în regulă, văd cum o să merg, pentru că și eu aștept să vin la tine să vorbim, să povestim.

Sunt într-un fel de recuperare. Pur și simplu am avut o mică infecție la genunchiul stâng din cauza cascadoriilor și nebuniilor pe care le-am făcut și acum mă simt mai bine și aștept revederea cu publicul cât de cât. Cu toate că la 90 de ani nu prea ne dăm mâna, dar mie mi-ar da mâna să mă întâlnească", a spus Florin Piersic.

Citește și: Florin Piersic a ieșit de la ATI și a fost mutat într-un salon. Anunțul Spitalului „Foișor”

Marele actor, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat la Spitalul Foişor din Capitală, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru scoaterea protezei de la genunchi, considerată principala sursă a infecției ce a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj. 

Inițial, Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, apoi la Institutul Matei Balş din Capitală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te