Medic de la Spitalul Braşov, reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 8.000 de lei mită

DE Daniel Toșa | 03.11.2021 - 13:19
Medic de la Spitalul Braşov, reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 8.000 de lei mită/FOTO: zf.ro

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a fost reţinut de procurori, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea 8.000 de lei, pentru o intervenţie chirurgicală pe care o făcuse în spitalul public.

SHARE

Dosarul a fost deschis după ce o persoană a depus un denunţ în care reclama că medicul chirurg cere bani pentru o intervenţie pe care a făcut-o în Spitalul Judeţean Braşov. În urma denunţului, procurori, ofiţeri DGA şi poliţişti de la transporturi feroviare l-au prins pe medic în flagrant, în timp ce primea suma de 8.000 de lei, a declarat, miercuri, pentru News.ro, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu. 

Datele din anchetă arată că există suspiciunea că medicul folosea clinica privată dret paravan pentru a primi mita. Pacientul fusese chemat la clinica privată pentru a fi pansat post-operator. Doctorul ar fi primit 2.000 de lei înainte de operaţia care a avut loc în spitalul public. 

Medicul a fost dus la audieri, marţi seara, şi reţinut. Procurorul de caz urmează să decidă dacă va formula propunere de arestare preventivă pe numele medicului.

Citește și: Tatăl natural al fetiței de 4 ani ucise la Arad: Vreau să vin în România să-mi iau băiețelul

Poliţistul Marian Godină a relatat, pe Facebook, că a primit un mesaj de la o rudă a pacientului, care afirma că medicul a cerut în total 10.000 de lei.

„Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva "pacienţi" care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu", a scris Godină.

Citește și: Taxa de 6.000 € pentru admiterea la medicină și cu nota 5, eliminată. După o investigație Newsweek

La postare a comentat şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu: „Nu are de ce să te mustre conştiinţa. Medici tineri pleacă din ţară pentru că nu sunt scoase posturi la concurs - posturile sunt ocupate de mulţi astfel de tovarăşi care îşi bat (superiori) joc de oameni necăjiţi. PS Bun protocolul cela cu DGA din 2016 (blink blink Stefan Voinea, presupun că ala era numărul 0800.806.806)".

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.