Mașinile miliardarului Hideaki Tanaka vândute de hoți, în România. Cum au reușit să le piardă urma

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.08.2023 - 15:28
Miliardarul Hideaki Tanaka stabilit în România Foto: captură cancan.ro

Poliția a descoperit cine a furat mașinile miliardarului japonez Hideaki Tanaka stabilit la București. Una dintre ele a fost găsită la un bărbat din Ialomița. Autoturismele au dispărut din 2020 iar de atunci au fost vândute succesiv pentru a li se pierde urma.

SHARE

Un bărbat implicat în furtul mașinilor miliardarului japonez Hideaki Tanaka a fost descoperit vineri de poliție. Acesta a fost dus la audieri. El este acuzat că a tâinuit furtul unei mașini de lux care aparținea lui Tanaka. 

Mașinile au fost vândute în anul 2020.

Mașinile miliardarului Hideaki Tanaka vândute de hoți, în România. Cum au reușit să le piardă urma

”La data de 11 august 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice  – Sector 2 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în județul Ialomița, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

În fapt, în perioada 2020 - 2021, în baza unor intelegeri prealabile, mai multe persoane ar fi înstrăinat și înmatriculat succesiv două autoturisme de lux, aparținând în fapt unei societăți cu acționariat străin, fără ca persoana vătămată să-și fi dat acordul cu privire la transferul de proprietate al mașinilor”, a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: Miliardarul român care și-a listat firma la bursa de la New York, demisionează din funcția de co-CEO

Cele două mașini au fost  date în consemn prin canalele specifice polițienești.

În urma investigatiilor efectuate, a fost identificat unul dintre autoturisme, aflat în posesia unui bărbat din județul Ialomita, și s-a procedat la ridicarea și luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mașinii, în valoare de aproximativ 170.000 de euro.

De asemenea, în urma punerii în aplicare a mandatului de aducere, persoana în cauză a fost condusă la audieri, față de aceasta urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Cine este Hideaki Tanaka

Hideaki Tanaka este proprietarul unei mega-companii, Mobile Movement Group, care a avut anul trecut afaceri de 60 de milioane de euro. Iniţialele Rolls Royce-ului cu care merge în România, „MMG”, provin chiar de la numele companiei pe care afaceristul japonez a dezvoltat-o cu mare succes. Tanaka are o relaţie cu o româncă, Ana Maria, el adaptându-se foarte bine la noi în ţară. Japonezul şi-a deschis, de altfel, chiar şi un club de noapte în Capitală, S-Club, scrie cancan.ro.

Citește și: Renunță la școală, ajunge cel mai tânăr miliardar. Bunica l-a ajutat să facă primul dolar

Hideaki Tanaka este pasionat de săbii, pe care ştie să le şi mânuiască. De la pasiunea pentru săbii i se trage, de altfel, şi porecla de „Samuraiul”. De asemenea, a făcut şi serviciul militar, lucru cu care se mândreşte de câte ori are ocazia. Pe lângă Rolls-ul cu care face furori în Capitală, Tanaka mai deţine un autoturism de super-lux, un Bentley Continental, cu numere asiatice, dar şi un apartament estimat la circa 500.000 de euro!

Pentru că Mobile Movement Group, compania pe care o deţine, merge extrem de bine, japonezul plănuieşte să se extindă în următoarea perioadă, adică să mărească cifra de afaceri şi să angajeze alte 30 de persoane în viitorul apropiat, pe lângă cele 100 care deja lucrează pentru el. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te