Marcel Ciolacu spune că „este posibil” ca România să doneze Ucrainei avioanele MiG-21 LancerR

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.04.2022 - 22:54
Marcel Ciolacu spune că „este posibil” ca România să doneze Ucrainei avioanele MiG-21 LancerR. / Foto: Inquam, Ilona Andrei

Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat într-o emisiune TV că "este posibil" ca România să doneze Ucrainei armament şi avioanele MiG-21 LancerR ţinute la sol, în funcţie de evoluţia situaţiei din ţara vecină aflată în război.

SHARE

"Haideţi să fim corecţi: avem o frontieră de 650 de kilometri cu Ucraina. Nimeni nu ştie cum va evolua situaţia din Ucraina, e normal să ne pregătim pentru aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că România va intra direct în acest conflict cu Rusia.

Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru (să doneze avioanele MiG – n.r.), dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din Uniunea Europeană, dar şi din afara Uniunii Europene – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii – trebuie să fie asumat de către toate statele. Primul pas este să avem un cadru legislativ.

Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea. Dar este normal ca noi, ca şi stat, să ne pregătim pentru orice evoluţie a conflictului din Ucraina, noi trebuie să apărăm Ucraina, este evident acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, răspunzând unor întrebări legate despre posibilitatea ca România să doneze armament Ucrainei, în cadrul unei emisiuni TV, informează news.ro

Citește și: VIDEO Incendiu uriaș, la cel Combinatul chimic Dmitrievski, cel mai mare din Rusia
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a comentat şi informaţiile potrivit cărora România ar fi unul dintre cele două state vecine Ucrainei în care se antrenează mercenari care ar urma să lupte pentru Ucraina. 
 
"În acest moment nu este luată o astfel de decizie. Astfel de decizii se iau în CSAT şi, din câte ştiu eu, nu a fost niciun CSAT în ultima... Presupun că e vorba de insurgenţii care ar face antrenamente pe teritoriul altui stat. (...) Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva am văzut şi declaraţia primului ministru care spune că nu există aşa ceva”, a afirmat Ciolacu.

Citește și: VIDEO Incendiu puternic la Institutul de Cercetare al Forţelor de Apărare Aerospaţială din Rusia
 
El a subliniat că "România nu este într-un conflict direct cu Rusia, România este alături de toate ţările civilizate împotriva unui dictator, unui criminal de război, care a atacat un alt stat suveran care a decis, democratic, ce parcurs îşi doreşte”.
 
"Cea mai mare obligaţie pe care o are acum România este faţă de Republica Moldova. Din punctul meu de vedere,cel mai vulnerabil stat, în acest moment, la o agresiune, rămâne în continuare Republica Moldova, după Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.