Manelistul Dani Mocanu și-a tatuat numele unui polițist. Agentul și-a cerut scuze și i-a luat banii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.05.2023 - 17:30
Manelistul Dani Mocanu Foto: Facebook/Dani Mocanu
Dani Mocanu și polițistul care l-a sancționat Foto: facebook/Dani Mocanu

Manelistul Dani Mocanu are de plătit daune morale unui polițist care l-a amendat în timpul panemiei pentru lipsa declarației pe proprie răspundere. Artistul și-a tatuat pe corp numele agentului.

SHARE

Dani Mocanu trebuie să plătească daune unui polițist care îl amendase în timpul pandemiei. Agentul ceruse 100.000 de lei însă instanța a decis că suma potrivită este de 5.000 de lei. 

Manelistul poate să atace decizia judecătorilor. 

Manelistul Dani Mocanu și-a tatuat  numele unui polițist care l-a amendat. ”M-a chemat la el”

Conflictul dintre Dani Mocanu și agentul de poliție Emanuel Croitoru a izbucnit în urmă cu trei ani, după ce manelistul a fost amendat, cu 2.000 de lei, de un echipaj de poliție. 

În noaptea de  13 aprilie 2020, când România se afla în stare de urgență din cauza pandemiei de COVID, Dani Mocanu a fost oprit în trafic și sancționat de către Emanuel Croitoru pentru lipsa declaraţiei pe proprie răspundere, scrie Adevărul

Câteva zile mai târziu, Mocanu a postat pe Facebook o poză de la ziua de naștere a polițistului care l-a sancționat.

 În poză apar cei doi zâmbind. Mocanu a scris pe rețelele de socializare că agentul şi-a cerut scuze că l-a amendat:

 „El este poliţistul care m-a amendat (…). Numele lui este Croitoru Emanuel.

După cum se vede în această fotografie, omul m-a chemat la el acasă, m-a cinstit cu un pahar de vin roşu, iar apoi şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

Băiat bun ...cu toate că nu este deontologic să chemi un om la băutură după ce l-ai sancţionat”.

După ce a plecat de la ziua de naștere a polițistului, manelistul susține că a fost urmărit de un echipaj de poliție care l-a oprit, în Pitești, pentru a-l verifica dacă a consumat băuturi alcoolice.

Polițistul a avut probleme din cauza lui Dani Mocanu

Manelistul nu a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul etilotest, însă Mocanu l-a acuzat, într-o postare video, pe Emanuel Croitoru că l-ar fi invitat la ziua lui ca să bea şi ulterior să îl amendeze, cu intenţia de a-l discredita.

Dani Mocanu a început apoi un adevărat război în mediul online cu polițistul. Manelistul chiar şi-a tatuat pe corp numele agentului, însoţit de un mesaj obscen.

În vara anului 2020, Emanuel Croitoru l-a dat în judecată pe Dani Mocanu pentru faptul că l-a denigrat. Acesta a cerut Judecătoriei Pitești să dispună obligarea pârâtului la plata sumei de 100.000 lei, reprezentând daune morale, precum şi plata cheltuielilor de judecată.

 „Menţionează reclamantul (Emanuel Croitoru) faptul că pârâtul Mocanu Daniel, prin acţiunile sale săvârşite cu intenţie directă şi în formă continuată, reuşeşte să-i cauzeze o temere, având în vedere intensitatea şi frecvenţa pe care aceasta înțelege să şi-o manifeste în postările sale, de asemenea îi creează un prejudiciu enorm, punându-i în pericol desfăşurarea normală a vieţii cotidiene. 

Susţine reclamantul că, din cauza pârâtului, a avut probleme la locul de muncă”, se arată în motivarea instanței.

 La rândul său, Dani Mocanu a precizat judecătorului că nu l-a jignit, nu l-a denigrat și nu i-a afectat imaginea lui Emanuel Croitoru.

Magistrații au stabilit, în final, că Mocanu i-a lezat polițistului dreptul la demnitate, onoare, reputaţie şi prestigiu profesional.

Pe 10 martie 2023, după aproape trei ani de judecată, instanţa a admis în parte acţiunea și l-a obligat pe Mocanu să îi plătească polițistului suma de 5.000 lei, reprezentând daune morale, plus 100 de lei cheltuieli de judecată.

Decizia Judecătoriei Pitești nu este definitivă.

Pe de altă parte, polițistul Emanuel Croitoru este cercetat și pentru fapte penale. În decembrie 2022, agentul a fost trimis în judecată pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te