Managerul Spitalului Suceava, despre cele 13 decese: E o problemă de comunicare, noi raportăm la DSP

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.03.2020 - 09:47
Florin Filip. Sursa foto: Monitorul de Suceava

Managerul Spitalului Județean Suceava, Florin Filip, a declarat, despre cele 13 decese anunțate luni seară de Grupul de Comunicare Strategică, că a fost „o problemă de comunicare” și că ei raportează decesele la Direcția de Sănătate Publică Suceava.

SHARE

„Părerea mea e că acolo e o problemă de comunicare, noi în fiecare zi raportăm la DSP Suceava situația deceselor. Voi reveni cu un comunicat privind decesele din ultimele 24 de ore. Este posibil din ce am citit în presă ca cele 13 decese să nu fi fost în cursul zilei de ieri, ci să fie acumulate în ultimele zile. De ce a apărut cifra asta deodată sau legată de o singură zi, am înțeles din comunicatul INSP că sunt cifre raportate la ei în 30 martie, de aici și acea emoție legată de faptul că ar fi părut că sunt decese în 24 de ore", a susținut Florin Filip, la Digi 24

Managerul Spitalului Județean Suceava a spus că testările se fac la DSP Suceava, iar determinările la centrul din Iasi care are o capacitate limitată de procesare a analizelor, care este suprasolicitat acum.

Citește și: Pacienții internați la Suceava cu coronavirus spun că sunt lăsați să moară de foame și de sete 

„Am cerut să instalăm un aparat care să ajungă la spital care să poată face testare acolo, se află la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava pe un proiect de cercetare, face obiectul unui contract de colaborare între universitate și Spitalul Județean Suceava pentru creșterea vitezei de determinare a acestor probe. Ieri a fost o decizie a MS publicată în Monitorul Oficial, care menționează acreditarea laboratorului de biologie moleculară de la Suceava", a mai spus Filip. 

În perioada 22-29 martie la Suceava au fost înregistrare 22 de decese, din care 9 au fost raportate și au fost comunicate public, a precizat luni seară Grupul pentru Comunicare Strategică. Alte 13 decese au fost anunțate abia luni. 

Amintim că orașul Suceava și mai multe comune din apropiere - Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei - sunt în carantină, granițele fiind păzite de Armată și Poliție. Suceava este cel ma mare focar de coronavirus, în prezent, cu peste 180 de cadre medicale infectate (43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare, 41 personal auxiliar) și 593 de cazuri din cele 2.000 de cazuri confirmate. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -