MAI nu găsește materiale pentru uniformele polițiștilor. Noile echipamente, amânate 3 luni

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.06.2022 - 19:04
MAI nu găsește materiale pentru uniformele polițiștilor. Noile echipamente, amânate 3 luni. / Foto: sindicateuropol.ro

MAI a prorogat termenele din Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie. Instituţia a invocat lipsa materiilor prime din cauza contextului economic mondial.

SHARE

Ministerul de Interne anunţă, marţi, că s-a decis prorogarea termenelor pentru aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor. Astfel, poliţiştii pot primi în continuare drepturile de echipament, inclusiv în bani.

Instituţia susţine că decizia a fost luată din cauza întârzierilor semnificative înregistrate la nivel internaţional în furnizarea materiilor prime şi a materialelor necesare confecţionării noilor uniforme, informează news.ro.

Citește și: VIDEO Temutele tunuri autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000 au ajuns în arsenalul ucrainenilor

”Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia de a proroga termenele prevăzute de OMAI nr.183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor de la 30.06.2022 la 30.09.2022, astfel încât poliţiştii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege”, a transmis MAI.  

Sursa citată a precizat că prorogarea termenelor este prevăzută în proiectul ordinului ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021, care a fost postat pe pagina de Internet a MAI, www.mai.gov.ro, la secţiunea transparenţă decizională. 

Citește și: Miracolul David Popovici. România, țara cu un bazin la 110.000 copii. 30 de județe unde nu se înoată

”Potrivit prevederilor cuprinse în anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, cu modificările ulterioare, începând cu luna iulie 2022 şi până la data de 31 decembrie 2024 sau până la realizarea dotării integrale cu articolele de echipament prevăzute în Normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la HG nr. 1061/2002, în funcţie de situaţia care intervine prima, poliţiştii urmau să primească numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părţi anuale”, a mai transmis MAI.  

Instituţia susţine că ”această decizie a fost determinată de motive obiective, respectiv de întârzierile semnificative înregistrate la nivel internaţional în furnizarea materiilor prime şi a materialelor necesare confecţionării noilor uniforme din cauza contextului economic mondial actual”.  

”Obiectivul conducerii MAI este ca noile uniforme să fie confecţionate din materiale care să asigure confort şi protecţie poliţiştilor şi care să răspundă nevoilor structurilor operative.

În acest context, pentru ca drepturile de echipament ale poliţiştilor să nu fie afectate, conducerea MAI a luat decizia de a modifica anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, astfel încât poliţiştii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie-30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege”, mai arată MAI.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te