Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au consumat droguri. Cumpărau 0,2 grame cu 50 de lei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.05.2023 - 17:52
Medicii le-au salvat viețile copiilor care au consumat droguri Foto: Pexels/Pixabay (imagine cu rol ilustrativ)
Medicii le-au salvat viețile copiilor care au consumat droguri Foto: Pexels/Pixabay (imagine cu rol ilustrativ)

Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au consumat substanțe interzise. Aceștia procurau drogurile din grupurile lor de prieteni care deveniseră dealeri pentru a-și acoperi consumul propriu. Trei rețele au fost sparte după ce medicii au anunțat poliția.

SHARE

Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au consumat droguri. Medicii au anunțat poliția. Astfel investigatorii au ajuns pe urmele traficanților. 

Trei rețele de distribuție din vestul țării au fost sparte de polițiștii de la BCCO și procurorii DIICOT.

Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au consumat droguri. Cumpărau 0,2 grame cu 50 de lei

”La data de 10.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului

 de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de

 constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citește și: Polițist arestat pentru trafic de droguri. Cum a protejat grupul de infractori din care făcea parte

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – 2023, pe raza municipiilor Caransebeș şi Reşiţa au acționat trei gupări, care au distribuit într-o primă fază substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv în rândul tinerilor acaparând aproape în întregime aceste ”piețe”.

Activitățile au dus la creșterea substanțială a veniturilor grupărilor, distribuirea de astfel de produse fiind extrem de rentabilă datorită costului mic de producție și prețului mare pe piață. (prețul fiind în medie de 50 lei/0,2 gr).

În timp, grupările au dezvoltat o vastă rețea de clienți, aspect facilitat de faptul că aceste substanțe provoacă rapid starea de dependență.

Citește și: Un traficant care vindea "moartea albă", prins râzând de poza cu el afișată de polițiști prin oraș

Ulterior, pentru a câştiga cât mai mulţi clienţi şi a avea o paleta cât mai variată de produse, s-au orientat şi spre comercializarea drogurilor de mare risc, apelând în repetate rânduri la amestecarea acestora cu alte substanţe pentru a mări efectele produse în urma consumului.

Ca urmare a activităților desfășurate de membrii grupărilor, s-a constatat un număr mare de cazuri de consum în rândul minorilor, unii dintre aceştia fiind transportaţi pentru îngrijiri medicale la unitățile sanitare din Reșița și Caransebeș.

Totodată, membrii grupărilor au acceptat drept plată pentru substanțele comercializate diferite bunuri provenite din comiterea de infracţiuni.

Substanțele au fost preluate din diverse surse, în special furnizori de pe raza județului Timiș, împărțite în doze și distribuite en-detail, unii dintre ”clienți” devenind, în timp, furnizori pentru alți tineri din mediul relațional al acestora.

Citește și: Polițist la rutieră ziua, noaptea traficant de droguri. „Omul legii”, prins când vindea cocaină

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Caraș-Severin, urmează să fie conduse 18 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale”, se arată într-un comunicat comun DIICOT-Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul B.C.C.O. Timişoara, I.P.J. Caraş-Severin şi I.J.J. Caraş-Severin, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara. De asemenea, pe parcursul urmăririi penale, au acordat sprijin Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Rutier – B.D.N.E., Poliţia Municipiului Reşiţa – Biroul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Caransebeş - Biroul de Investigaţii Criminale şi Biroul Ordine Publică.   

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te