MagicHOME Fundeni a fost finalizat, la doi ani de la cea mai emoționantă campanie

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 28.11.2019 - 12:37
MagicHome Fundeni/Foto: Inquam Photos

MagicHOME Fundeni și-a deschis porțile pe 26 noiembrie 2019, la doi ani de la cea mai răsunătoare campanie de strângere de fonduri din România, ce a mobilizat peste 100.000 de oameni.

SHARE

Noua casă, situată în apropierea celui mai mare centru oncologic pediatric din țară (Institutul Oncologic București), are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, un depozit și o sală de consiliere, unde vor avea loc ședințe de terapie.

Promisiunea unei case în București s-a transformat, între timp, într-o adevărată Rețea a Solidarității: 14 centre MagicHOME, care au oferit, până în prezent 10.000 de nopți de cazare pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora.

Aproximativ 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice în toate centrele din țară. Pentru majoritatea acestor copii, centrele sunt însă departe de domiciliu, iar peste 70% dintre aceștia provin din familii cu o situație financiară modestă. Astfel, costurile cazării și transportului reprezintă un impediment major în cazul unui diagnostic precoce și tratamentului corespunzător, ceea ce reduce dramatic șansele de vindecare.

Aceasta a fost nevoia reală de la care a pronit, în anul 2017, campania „Împreună pentru MagicHOME”, care avea să devină cea mai emoționantă inițiativă de strângere de fonduri din România. 636 de oameni au ocupat, în centrul orașului, timp de 23 de zile și nopți, un scaun, simbol al tuturor scaunelor pe care părinții bolnavilor de cancer locuiesc pe durata tratamentului copiilor, în spital. Obiectivul: 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro, necesare finalizării unui centru MagicHOME localizat în apropierea Institutului Oncologic din București.

1.7 milioane de SMS-uri, în ultimii 2 ani

Aproape 160.000 de oameni au trimis, în ultimii 2 ani, unul sau mai multe sms-uri în valoare de 2 euro către MagicHOME (1.7 milioane sms-uri în total). Datorită contribuțiilor fără precedent, MagicHOME a devenit o rețea de 14 centre, în 3 țări – România, Austria și Republica Moldova: București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Iași, Viena și Chișinău, iar centrul MagicHOME Fundeni a putut fi extins peste planul inițial.

Toate aceste refugii au nevoie să fie administrate, întreținute și mobilate, la aceste cheltuieli adăugându-se și costurile cu chiriile (acolo unde apartamentele nu au fost puse la dispoziție gratuit), cu terapeuții, cu transportul părinților la spital, mâncare etc.

Aceste cheltuieli pot fi acoperite atât prin sistemul de SMS-uri recurente (cuvântul MAGIC, la 8844), care permite o donație de 2 euro lunar către MagicHOME, lăsând libertatea fiecărui donator de a opri oricând donația, cât și prin sprijinul companiilor, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit datorat statului către MagicHOME.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te