Lupte pentru șefia TVR. Monica Ghiurco, către Doina Gradea: „Da, doamnă, vreau să vă iau locul!”

DE Elena Andrei | 31.07.2020 - 23:08

Jurnalista TVR Monica Ghiurco, membru al Consiliului de administrație, a adresat, din nou, un mesaj public, pe Facebook, pentru Doina Gradea, cu care se luptă de peste un an pentru ocuparea fotoliului de președinte director general.

SHARE

Cinci dintre cei doisprezece membri ai Consiliului de Administraţie al televiziunii publice cer Parlamentului revocarea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte director general, deoarece „instituţia nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”.

TVR a transmis vineri, într-un comunicat, o replică, susţinând că argumentele lor, expuse în urma şedinţei care a avut loc pe 29 iulie, „nu stau în picioare”.

Cei cinci sunt Monica Ghiurco şi Karen Sebeşi, reprezentantul Partidului Naţional Liberal, Cristian Petcu, reprezentantul USR, Dan Lazea, şi reprezentantul PSD, Sorin Ilieşiu.

„Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați și nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenții de manager”, a scris Monica Ghiurco pe pagina sa de Facebook.

„Da, vreau să conduc TVR pentru publicul care are dreptul să beneficieze de un serviciu public la standarde internaționale. Mai ales în asemenea vremuri grele. Eu nu aș conduce cu oameni care îi consideră pe subalterni niște expirați profesional. Nu mi-aș hărțui proprii salariați prin exercițiul abuziv al drepturilor procesuale. Da, doamnă, vreau, pentru că pot și știu. Spre deosebire de dumneavoastră, ale mele diplome și atestate de studii sunt publice. Ale dumneavoastră unde sunt? Vă provoc să le publicați, ca să știm cu cine stăm de vorbă de fapt. Pentru că asistent manager al unui patron de presă nu înseamnă manager, doamnă! Cu atât mai mult cu cât ați fost recomandată și susținută să conduceți o instituție publică, de un politician corupt, iar dumneavoastră ați înțeles că puteți merge la cumpărături, pe bani publici, fără nicio opreliște. Am o veste proastă: chiar trebuie să dați socoteală pentru fiecare leu”, a adăugat Ghiurco.

Monica Ghiurco s-a autocaracterizat ca fiind o persoană cinstită, care nu minte, care nu datorează nimic nimănui, „niciunui partid, niciunui politician, niciunui serviciu sau grup de interese ilegitime”.

„De ce vă spun toate astea? Ca să nu mai repetați ca un patefon stricat că reproșurile pe care vi le fac sunt din cauză că vreau să vă iau locul. Sunt convinsă că orice aș spune, ori da, ori nu, tot asta ați crede.”

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -