Loredana, care face cinci milioane de lei pe an din showbiz, vrea ajutor de la stat în pandemie

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.01.2021 - 21:30
Loredana, la plajă în Mexic, în pandemie/FOTO: Facebook

La finalul lui 2020, în spațiul public a circulat o listă a artiștilor care au cerut de la statul român ajutor în pandemie. Printre zecile de artiști de pe listă, și Loredana. Ce nu a menționat aceasta pe respectiva listă este ce încasări anuale are.

SHARE

Artista Loredana (Loredana Groza, în documentele de identitate) își încasează onorariile pentru prestațiile mai mult sau mai puțin artistice prin intermediul unor firme. Prima firmă înființată de Loredana, în 2002, se numea Loredana Unlimited SRL, dar a fost radiată în 2013.

A doua, care este activă și acum, înființată în 2008, se numește Agurida Unlimited SRL. 

În 2014, Loredana a mai înființat Atelierul de voce SRL (cu o asociată) și Rollywood Film SRL (împreună cu Andrei Boncea, partenerul de viață). 

Atelierul de voce SRL nu a depus bilanț pe 2019, ceea ce indică o activitate nu tocmai profitabilă.

Agurida Unlimited SRL și Rollywood Film SRL, însă, merg cu motoarele turate. Astfel, în 2019, anul de dinaintea pandemiei și ultimul care are date pubice la Ministerul de Finanțe, Agurida a avut încasări de peste 1,7 milioane de lei iar Rollywood Film, de aproape 3,2 milioane de lei. Așadar, încasările au fost de aproape cinci milioane de lei, echivalentul unui milion de euro.

Citește și: FOTO După ce a cerut ajutor de la stat în pandemie, Loredana - vacanță de lux în Mexic

Profitul net al Aguridei în 2019 a fost de peste 426.000 de lei iar al Rollywood Film, de peste 386.000 de lei. În total, peste 812.000 de lei, cam 170.000 de euro. 

Cel mai probabil, însă, multe dintre cheltuielile casei se regăsesc în cheltuielile celor două firme (de la mașini, bunuri și până la alimente), ca și, foarte probabil, sume plătire drept salarii. Pe scurt, nu doar 170.000 de euro anual din profit poate fi considerat câștigul (nu că ar fi puțin echivalentul a aproximativ 14.000 de euro lunar), ci și alte câteva sute de mii de lei, cel puțin.

Totuși, Loredana poate fi înțeleasă: vila acesteia din Pipera trebuie să coste mult din punct de vedere al întreținerii. Văzută de sus, pare a fi o cazemată de dimensiuni impresionante. Iar utilitățile nu sunt ieftine.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.