Liderul AUR, campanie de imagine alături Mitropolitul Banatului. BOR anunță că este „neutră politic”

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.12.2020 - 22:32
Mitropolitul Banatului și George Simion / FB

Invocarea rădăcinilor și valorilor creștine în discursul politic al Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) a ridicat întrebări referitoare la legăturile partidului cu BOR.

SHARE

BOR: Nu sprijinim politicieni

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că „BOR, prin hotararea reiterată a Sfantului Sinod, și-a reafirmat si anul acesta cu prilejul alegerilor parlamentare, neutralitatea sa politică deplină. Acest lucru se traduce prin non-implicarea instituției Bisericii în vreo formă de campanie electorală sau în spijinirea unor candidați politici”, potrivit știri pe surse.

George Simion, primit de Mitropolitul Ioan al Banatului

În cursul zilei de ieri, liderul AUR s-a fotografiat alături de mitropolitul Banatului. Fotografia este însoțită de explicația: „De fiecare dată când ajung în Banat vin după binecuvântarea Înaltului Ioan al Munților”.

Fotografia a fost postată de contul de Facebook al lui George Simion care are 428.000 de urmăritori. Pe această pagină liderul AUR postează, exclusiv, articole, imagini și video-uri electorale care reflectă activitatea sa politică. Pagina sa de Facebook a fost principalul vector de comunicare al AUR în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, este o personalitate de prim rang a ortodoxiei româneşti.

Înţelepciunea şi hărnicia sa constructivă, profunda credinţă vădită în vorbe dar mai ales în fapte de aleasă generozitate şi onestitatea proverbială i-au conferit ierarhului cunoscut şi iubit ca "Ioan al Munţilor" un prestigiu aparte printre preoţii şi credincioşii din toată ţara.

După studii strălucite de Biblistică, Orientalistică şi Egiptologie desfăşurate la Ierusalim şi încununate cu două doctorate, după o perioadă memorabilă ca Stareţ al Mănăstirii Lainici când s-a construit, sub directa sa îndrumare, cea mai mare biserică monastică de incintă de la noi, a devenit, în anul 1994 primul Episcop, apoi Arhiepiscop Onorific al Harghitei şi Covasnei”, arată o prezentare a TVR.

În prezent este arhiepiscop al Timișoarei și mitropolit al Banatului. Instalarea sa în noua funcție a avut loc duminică, 28 decembrie 2014, în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.