Legea privind înființarea „DNA-ului Pădurilor”, atacată de Guvern la CCR

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.07.2020 - 12:58

Legea privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), supranumită ”DNA-ul Pădurilor”, adoptată aproape în unanimitate de Senat pe 17 iunie, a fost atacată de Guvern la Curtea Constituțională, a anunțat pe Facebook senatorul USR Allen Coliban.

SHARE

„Tocmai am aflat că Guvernul PNL a atacat la CCR Legea de înființare a DNA-ului Pădurilor. Astăzi, DNA-ul Pădurilor trebuia să fie în vigoare, dar președintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abținut la vot în Camera Deputaților și, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR. Atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului și PNL? Îi cer premierului Ludovic Orban să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor. PNL este apărătorul hoților de lemne?”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Și senatorul USR Mihai Goțiu a scris pe contul său de socializare despre DNA-ul Pădurilor: ”Potrivit adresei CCR, prin care se solicită un punct de vedere al Senatului legat de sesizarea Guvernului, termenul anunțat pentru ședință este 30 septembrie. Vă întrebați care va fi efectul acestui atac la CCR și amânarea înființării DNA-ului Pădurilor? Hoții pădurilor României se vor simți încurajați să-și continue activitate, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor.” 

Senatul a adoptat pe 17 iunie, în calitate de for decizional, propunerea legislativă a USR privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), supranumită ”DNA-ul Pădurilor”. 

Legea a fost adoptată aproape în unanimitate, cu 119 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” și 11 abțineri (UDMR). De asemenea, s-au mai abținut și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), precum și senatorul Ioan Simionca, tot de la ALDE.

Conform legii, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu se înființează, în cadrul Parchetului general, ca structură specializată în combaterea infracțiunilor împotriva mediului înconjurător și își exercită atribuțiile pe întreg teritoriul României.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.