La videochat-urile din România, angajările au crescut cu 50% în perioada de izolare

DE Alexandru Pop | 16.05.2020 - 10:14
Maria Boroghină/FOTO: hotnews.ro

„În perioada asta am avut cu 130% mai multe interviuri și-o creștere cu circa 50% a angajărilor”, a spus Maria Boroghină, manager operațional al Best Studios, unul dintre cele mai mari studiouri de videochat din România, pentru Hotnews.

SHARE

„Față de rețelele sociale sau întâlnirile de grup pe Zoom sau Skype, la videochat ai contact direct și intim cu cealaltă persoană. Sunt puține platformele unde poți socializa ca la videochat”, a explicat Boroghină pentru Hotnews.

În prima lună a crizei medicale, încasările globale înregistrate prin LiveJasmin au crescut cu 40%. Aceasta e platforma internațională pe care o folosesc și modelele de la Best Studios.

„Membrii petrec din ce în ce mai mult timp pe site, plus că sunt foarte mulți membrii noi care au nevoie de interacțiune”, a rezumat Maria cererea din perioada asta.

În ceea ce privește banii pentru modele, încasările celor care activau de ceva timp în industria asta au crescut cu până la 50%. Interesant e că cele noi, care au început în perioada asta, au făcut mai mulți bani decât modelele noi care începeau înainte de pandemie. Iar interviurile pentru modelele noi au fost susținute pe Skype sau WhatsApp.

„În perioada asta am avut cu 130% mai multe interviuri și-o creștere cu circa 50% a angajărilor”, spune Maria Boroghină. În ciuda statisticilor din afară sau din România, nu a fost o perioadă perfectă pentru toată lumea.

„În România, studiourile s-au împărțit în trei categorii: unele s-au închis pentru că nu au avut modele care să lucreze și nu s-au adaptat noilor cerințe, altele au stagnat și au mai fost studiouri care au avut un boom în angajări. Noi ne situăm în cea de-a treia categorie. Am avut foarte multe cereri, chiar am și achiziționat noi locații”, a explicat Maria.

Pregătirile pentru noua perioadă au început din 17 martie. Studioul are două sedii: unul la Piața Muncii și altul la Piața Unirii, în magazinul Cocor. Doar că acesta din urmă a fost închis, pentru că magazinul e considerat mall. Însă au fost modele care au continuat să lucreze chiar și de la studio cu respectarea regulilor de distanțare socială.

„Ne așteptăm că modelele să se întoarcă majoritatea să lucreze iar din studio. Le place ideea să aparțină unui loc, să respecte niște reguli, să aibă parte de facilitățile oferite, cum ar fi servicii de coafor, make-up, solar sau manichiură”, a adăugat Maria.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.