Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației: Ați transformat zborul într-o profesiune de credință

DE Adelina Sahlean | 20.07.2020 - 11:46
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, evidenţiind contribuţia acestora la dezvoltarea economiei şi la apărarea spaţiului aerian al ţării.

SHARE

El a arătat că Ziua Aviaţiei, sărbătorită împreună cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, "un erou al credinţei şi al virtuţii", este prilejul de a-i onora pe toţi aviatorii care, de-a lungul istoriei, şi-au pus viaţa în slujba patriei, cu dăruire, patriotism şi abnegaţie.

"În această zi, rememorăm, totodată, contribuţia generaţiilor de constructori de aeronave, oameni de ştiinţă care, prin creativitate, inteligenţă şi pasiune, au dus aeronautica românească la nivelul ţărilor cu tradiţie şi performanţe remarcabile în acest domeniu. De asemenea, îi celebrăm şi pe cei care lucrează în domeniul aviaţiei civile, atât cea de transport, cât şi cea utilitară şi sportivă. Fiecare, în domeniul său, îşi aduce contribuţia la dezvoltarea economiei ţării noastre şi la progresul sportului aviatic. (...)

Dragi aviatori şi membri ai Forţelor Aeriene, vă felicit pentru performanţele şi realizările profesionale. Aţi transformat zborul şi apărarea spaţiului aerian al României într-o adevărată profesiune de credinţă. Vă urez ca spiritul de sacrificiu, patriotismul şi dorinţa de autodepăşire care vă caracterizează să vă ghideze şi în viitor în îndeplinirea misiunilor dumneavoastră", a afirmat şeful statului.

El a amintit că, în prezent, Forţele Aeriene ale României, cu o vechime de aproape 130 de ani, sunt compuse din structuri moderne, aflate în plin proces de consolidare a capacităţii operaţionale, ca urmare a creşterii cheltuielilor pentru Apărare până la 2% din PIB şi a introducerii în dotare a noi tipuri de aeronave şi tehnică, mult mai performante.

Preşedintele Iohannis a subliniat în mesaj că Forţele Aeriene Române desfăşoară misiuni esenţiale, de apărare a integrităţii spaţiului aerian naţional şi a celui NATO din zona de responsabilitate.

Şeful statului a menţionat, de asemenea, că, în actualul context generat de pandemia de COVID-19, parte din aceste structuri au executat misiuni importante, în prima linie, alături de alte forţe şi mijloace specializate, pentru transportul persoanelor suspecte sau infectate cu noul coronavirus şi al personalului medical, pentru repatrierea cetăţenilor români din zone afectate de pandemie, precum şi pentru transport de materiale sanitare, tehnică şi aparatură medicală.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.