Judecătoarea din Suceava care se droga alături de inculpați, noi probleme. Cum îi ajuta să scape

DE Octavia Constantinescu | 24.10.2023 - 17:43
Judecătoarea din Suceava care se droga alături de inculpați, noi probleme. Cum îi ajuta să scape - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Judecătoarea din Suceava arestată pentru mai multe fapte extrem de grave le spunea infractorilor din anturajul său să fugă în Spania sau Italia și îi anunța când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați.

SHARE

Judecătoare din Suceava care a fost prinsă că se droga cu interlopii, iar apoi îi ajuta să scape de problemele cu legea se pare că îi anunța când să fugă din țară și unde. 

Se droga cu interlopii, iar apoi îi ajuta să scape 

Motivarea Curții de Apel București pentru arestarea judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava arată că magistratul era practic unul dintre membrii grupului infracțional pe care îl proteja, scrie Monitorul de Suceava.

Astfel, judecătoarea îi sfătuia pe prietenii săi infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de justiția românească.

”În contextul în care inculpata Chirilă Ana Maria nu a ezitat să furnizeze unor persoane date care să le ajute să scape de urmărirea penală sau să ofere sfaturi unor infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de dosar se poate presupune rezonabil că există riscul să încerce zădărnicirea anchetei penale și este în interesul bunei desfășurări a procesului penal luarea măsurii arestării inculpatei”, apare în motivarea Curții de Apel.

Citește și: Judecătoare bogată de la Tribunalul Bucureşti, 6 milioane de euro, dar nimic în declaraţia de avere

Judecătoarea își proteja prietenii interlopi de ani de zile, dând dovadă de ”o atitudine constantă de urmărire a situației juridice a unor persoane implicate în infracțiuni de trafic de droguri și alte infracțiuni grave, cărora le furnizează informații, care să-i ajute să eludeze tragerea la răspundere penală, obținând din această activitate avantaje materiale și alte foloase necuvenite”.

Curtea de Apel București constată astfel că faptele judecătoarei din Suceava ”sunt grave și generează în mod firesc o reacție de neîncredere a societății în corectitudinea magistraților, în contextul existenței unei generalizări a fenomenului corupției la nivelul societății românești, încrederea în actul de justiție ajungând, în mod regretabil, să fie afectată, în condițiile în care justiția nu poate funcționa fără încrederea cetățenilor”.

Pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea prietenilor săi interlopi, judecătoarea le spunea și când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați.

Potrivit instanței, ”la data de 12 iulie 2023, luând cunoștință de informații nepublice privind măsurile de supraveghere tehnică solicitate de organele de urmărire penală cu privire la inculpatul Pînzari Mihai, zis Tonici, măsuri încuviințate de Tribunalul Suceava, a încredințat acestuia informațiile nepublice facilitându-i acestuia luarea unor măsuri care să îi permită sustragerea de la răspundere penală pentru activitățile infracționale în care este implicat.

Așa cum rezultă și din exploatarea mandatelor de supraveghere din prezenta cauză, după primirea acestor informații nepublice inculpatul Pînzari Mihai a încetat să mai utilizeze posturile telefonice și a utilizat alte aparate, în mod similar procedând și alte persoane”.

Citește și: Gorghiu: „Numărul de posturi din DIICOT - suplimentat cu 50. 25 sunt pentru procurori antidrog”

Judecătoarea Ana Maria Chirilă avea o relație amoroasă cu unul dintre interlopii pe care îi proteja, un traficant de droguri implicat în mai multe infracțiuni grave.

Magistratul primea bani, excursii, bijuterii și dreptul de a utiliza tot felul de mașini de lux de la prietenii săi, alături de care se și droga cu cocaină, chiar în casa ei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te