Jocurile Olimpice de iarnă, în pericol din cauza variantei Omicron

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.11.2021 - 22:13
Jocurile Olimpice de iarnă, în pericol din cauza variantei Omicron/FOTO: Pixabay

China a avertizat că varianta cu răspândire rapidă a COVID-19, Omicron, va periclita găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă, din februarie, de la Beijing.

SHARE

Chiar dacă China a încetinit răspândirea virusului Sars-Cov-2 la granițele sale prin restricții de călătorie și carantinări rapide, focarele interne recurente legate de varianta Delta au pus autoritățile în alertă maximă.

„Cred că va duce cu siguranță la provocări legate de prevenire și control”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe Zhao Lijian, adăugând că Beijingul „apreciază eforturile Africii de Sud de a oferi informații în timp util” cu privire la variantă.

„Dar China are multă experiență cu Covid-19”, a adăugat Zhao. „Cred cu tărie că Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfășura fără probleme”.

Citește și: Testele de salivă ale vrajbei. Părinți & sindicate: Nu respectă reguli sanitare. Guvern: Sunt sigure

China este hotărâtă să desfășoare Jocurile Olimpice fără probleme, ceea ce ar fi o victorie decisivă pentru strategia de toleranță zero a Beijingului împotriva Covid-19.

Mii de sportivi, mass-media și participanți care sosesc din străinătate sunt obligați să intre într-o carantină instituționalizată, atent supravegheată de către guvernul comunist.

Organizatorii au recunoscut luna trecută că virusul ar fi „cea mai mare provocare” în găzduirea Jocurilor.

Autoritățile sanitare au spus însă că au mijloacele necesare pentru a face față noii variante.

Citește și: Leo de la Strehaia are ofertă de job în închisoare. Neobișnuit cu munca, îi e frică că nu face față

„China a făcut deja o treabă bună în pregătirile tehnice” contra variantei Omicron, a declarat Xu Wenbo, șeful institutului de control al virusului de la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

„Avem multe linii de cercetare tehnică, inclusiv cercetarea tehnică preliminară a vaccinurilor dezactivate, a vaccinurilor pe bază de proteine ​​și a vaccinurilor pe bază de vectori”, a spus el la un briefing separat de marți.

Peste 1,1 miliarde de oameni au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului de luni, potrivit autorităților sanitare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.