Jale la restaurantele de fițe din Herăstrău. Clotilde Armand le face program până la ora 23.00

DE Adrian Costin | Actualizat: 27.10.2023 - 15:13
Restaurantele din Herăstrău se vor închide la ora 23.00. Imagine cu caracter ilustrativ Foto: Primăria Sectorului 1

Primarul Clotilde Armand a decis ca toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 să aibă programul de activitate până cel târziu la ora 23.00. În principal, sut vizate restaurantele de fițe din Herăstrău.

SHARE

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a decis ca toate autorizațiile de funcționare pe care administrația locală le emite pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcționare ce nu poate depăși intervalul orar cuprins între orele 07.00- 23.00. 

 

Jale la restaurantele de fițe din Herăstrău. Coltilde Armand le face program până la ora 23.00

 

”După cum știți, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe. Câțiva dintre acești afaceriști, care au sprijin politic tocmai în Guvernul României și plătesc chirie unor firme controlate din Panama, s-au crezut stăpâni pentru parcurile noastre.

Pentru că au ignorat ani la rând nevoia de liniște a comunității locale, crezând că nu li se poate întâmpla nimic, o să-i oblig eu să respecte legea și bunul simț”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

 

Armand: Ani la rând patronii patronii cluburilor din Herăstrău au făcut legea în Sectorul 1

 

În cazul autorizațiilor deja emise, cu depășirea orarului 07.00-23.00, primarul Clotilde Armand a cerut revizuirea în regim de urgență a acestora, cu respectarea programului amintit mai sus.

 

Citește și: Cine e interlopul care a închis Taverna Racilor. A făcut toxiinfecție și l-a reclamat pe Pescobar

 

De asemenea, edilul Sectorului 1 a mai solicitat funcționarilor Serviciului Autorizații de Funcționare și Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 să nu mai emită autorizații de funcționare în interiorul parcurilor pentru unitățile comerciale și de prestări servicii care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort comunității prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc.  

 

Citește și: VIDEO Șeful Protecției Consumatorilor, clip cu Pescobar la Taverna Racilor: Crevetele e fericit

 

Această decizie a fost luată în baza prevederilor „Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației”, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.

 

”Ani la rând, patronii cluburilor din Herăstrău au făcut legea în Sectorul 1, cu complicitatea fostelor administrații. Eu și echipa mea apărăm drepturile și sănătatea locuitorilor și redăm parcurile comunității locale”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te