Jaf la sediul ANCOM din București. Paznicul era beat. Cine era hoțul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.11.2023 - 18:33
Poliția anchetează cazul furtului din ANCOM Foto: Facebook/ Poliția Capitalei
Sediul ANCOM Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Sediul central din București al Autoritatății Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a fost spart de hoți luni dimineață. Un suspect a fost prins, conform anchetatorilor. Paznicul era beat.

SHARE

Sediul central din București al Autoritatății Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a fost spart de hoți luni dimineață. Un suspect a fost prins, conform anchetatorilor. 

UPDATE. ”Cercetările sunt continuate sub supraveghera Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Față de femeia în cauză, în vârstă de 26 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore”, a transmis Poliția Capitalei.

Persoana respectivă avea asupra sa mai multe bunuri. Suspectul a trecut ușor de paznic având în vedere că era sub influența alcoolului. 

Jaf la sediul ANCOM din București. Paznicul era beat. Ce  bunuri au fost furate

”În această dimineață, în jurul orei 06:00, jandarmul aflat în serviciul de pază la obiectivul ANCOM, a solicitat sprijinul echipajelor de intervenție în scopul interceptării și identificării unei persoane care a pătruns fără drept în obiectivul menționat, printr-o zonă asigurată cu un agent al unei societăți private de pază.

Citește și: Cine este inginerul din conducerea ANCOM cu salariu 100.000 €/an. Concediat, despăgubit, reangajat

Persoana în cauză a fost interceptată în timp operativ, asupra acesteia fiind identificate mai multe bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Cu această ocazie, lucrătorii de jandarmerie, concomitent cu solicitarea unei grupe operative din cadrul Poliției Capitalei pentru efectuarea cercetării la fața locului, au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violarea sediului profesional, conform art. 225 Cod Penal și de furt calificat, potrivit art. 229 Cod Penal.

Sediul ANCOM Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Suplimentar, având în vedere constatarea faptului că agentul firmei de pază se afla sub influența băuturilor alcoolice, lucrătorii jandarmi au dispus măsuri de sancționare contravențională a agentului de pază aflat în serviciu.

De asemenea, la nivelul Jandarmeriei Capitalei s-a dispus o verificare de specialitate a incidentului în vederea stabilirii unor măsuri suplimentare, dacă este cazul”, a transmsi Jandarmeria Capitalei.

Suspectul este o femeie asupra căreia au fost găsite trei telefoane mobile, conform Poliției Capitalei. Furtul ar fi avut loc din sediul unei firme care funcționa în clădirea ANCOM.

Citește și: Social-democratul Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie au primit avize favorabile pentru şefia ANCOM

Surse Newsweek spun că femeia respectivă ar fi fost o persoană fără adăpost. Însă cercetările nu au fost încă finalizate.

”Din verificările efectuate s-a constatat faptul că, în sediul clădirii, își desfășoară activitatea și o altă societate comercială, paza acesteia fiind asigurată de jandarmi, dar și de o firmă privată.

Persoana care își exercita atribuțiile de serviciu ca agent de pază a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,68 mg/l în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de Secția 10 Poliție, în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis Poliția Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te