Iulian Pericle Capsali, antivaccinist, propus de AUR în conducerea TVR. Propunerile altor partide

DE Elena Andrei | 12.11.2021 - 21:25
Iulian Pericle Capsali, antivaccinist, propus de AUR în conducerea TVR/foto: ziaristionline

Iulian-Pericle Capsali, antivaccinist, fost director editorial la Romania liberă, comentator la ActiveNews, ridicat în slavă de propaganda rusă, a fost alegerea AUR să conducă TVR.

SHARE

Pe lista AUR apare și un fost producător executiv PRO TV de la începuturi - Dorotheea Ionescu, precum şi un fost şef de la Guerrilla, Sorin Faur.

Paginademedia.ro a prezentat propunerile parlamentarilor Partidului Social Democrat, Allianţei pentru Unirea Românilor pentru Consiliile de Administraţie ale Radioului public şi al TVR.

PSD - propunerile pentru TVR

Georgică Severin

Fost senator PSD, Georgică Severin a condus radioul public între 2017 şi 2021 (când conducerea a fost demisă). Înainte de a conduce radioul, a fost preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat.

A fost aproape zece ani directorul QED Media Grup din Câmpina.

Citește și

Jurnalistul Dan Turturică, propus de PNL la șefia TVR (surse)

Oana Zăvoranu, director de comunicare la Primăria Sector 5, prestează gratis pentru Piedone

 

Lucian Ghimişi

Între 2018 şi 2012, a fost directorul ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, iar înainte a condus Teatrul Ion Creangă. Este actor, a jucat în producţii precum La Bloc (Pro TV), Las Fierbinţi, Serviciul Român de Comedie.

Anca Elena Dindirică

Jurnalistă la TVR Craiova, a fost în Consiliul de Administraţie al TVR, ca supleant, timp de un an (2016-2017). A mai lucrat la N24 şi Naţional FM.

Radu Vinţeanu

Din 2018, este Consilier superior în cadrul Direcţiei de Imagine şi Coordonare Instituţii Subordonate Consiliul Judeţean DoIj, Craiova. Înainte a fost consilierul preşedintelui Consiliul Judeţean Dolj. A fost redactor Mediafax şi colaborator 3TV Oltenia şi TVR - Studioul Teritorial Craiova.

PSD - propunerile pentru Radio

Ruxandra Săraru

A fost şi în consiliul de administraţie al Radioului în ultimii patru ani. Lucrează la Radio România, pe diverse poziţii, din anul 2003.

A lucrat la Pro TV, ca producător, între 1996 şi 1996, apoi a fost director de programe la Radio Total.

Mircea Pospai

Autor de manuale de jurnalism radio (Radioul public regional, cu Gheorghe Verman) şi Jurnalism la radioul regional şi local (tot cu Gheorghe Verman), a fost şiprofesor asociat, de jurnalism, la Universitatea Craiova.

A lucrat în presă încă din anii 70, cu emisiunii de istorie, şi a realizat doi ani emisiunea La taifas cu Tudor Gheorghe.

Radu Herjeu

Până în februarie 2021, Herjeu a fost membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

A lucrat în presă din 1992, la Curierul Naţional, Radio Total, Jurnalul Naţional şi Radio Romantic, iar în 1994 a intrat în televiziune, la Antena 1.

A fost prezentator la Antena 1, Alpha TV, Naţional TV, B1 TV şi România TV (20011-2014). În acest an a fost invitat permanent la o emisiune de la Metropola TV, postul deţinut de Consiliul Local Voluntari, condus de Florentin Pandele.

Răzvan Ioan Dincă

În ultimii ani, a condus FWEI Grup, din care fap parte, printre altele, Fepra International, fabrica de bere Plann Beer şi publicaţia de limbă engleză Business Review.

Înainte, a fost director al Operei Naţionale Bucureşti.

USR - Propunerile pentru TVR

Valentin-Andrei Enescu

În 1990 s-a angajat la Radio România, apoi a trecut la Pro FM. A trecut apoi la TVR, unde în anii 2000 a fost şeful cancelariei preşedintelui TVR de atunci (o parte din mandatul lui Cristian Hadji Culea, o parte Valentin Nicolau).

A fost şeful juridicului din TVR şi director TVR Media. Deţine postul Radio Clasic

Gabriel Gherghescu

Este producător în TVR. Cinci ani a produs Viaţa Satului. A fost doi ani consilier al europarlamentarului Dacian Cioloş.

A intrat în presă în anii 90, la Evenimentul zilei.

USR - Propunerile pentru Radio
Liviu Popescu
Fost şef al Radioului în ultimele luni, a fost producăto la secţia română BBC din Londra şi Redactor-şef al Ştirilor TVR.

Gabriel Basarabescu
Din 1997 şi până în prezent, este realizator şi producăto la Radio România Actualităţi. Din 2017, se ocupă de emisiunea Rondul de noapte


AUR - TVR

Dorthea Ionescu

Fost jurnalist la Baricada si PROTV, director de marketing al Diviziei Mediafax, project manager al primei retete internaţionale de promovare a României, dar şi project manager pe marketing la Intact Media Group. Dorothea Ionescu a conceput strategii şi campanii online pentru branduri sonore precum Coca-Cola, TVR, Evenimentul Zilei, Beiersdorf, BAT, Dacia Renault, Banca Mondială.

Iulian-Pericle Capsali

A fost director editorial la Romania liberă, iar în prezent este publicist/comentator la ActiveNews. Anterior a realizat şi o serie de filme documentare pentru diferite insituţii, cum ar fi „Săracii, copiii abandonaţi, bătrânii şi bolnavii sunt apropiaţii noştri” (pentru Fundaţia Filantropia Ortodoxă şi Arhiepiscopia de Alba Iulia) sau film de prezentare ORA şi film documentar „Familia şi problemele adopţiei” (pentru oficiul Român pentru Adopţii)

AUR - Radio

Sorin Faur

Are o lungă experienţă în presă, începută în 1990 la Revista 22. Apoi, timp de 11 ani a fost redactor şi realizator de programe la Radio Europa Liberă. Din 2005 s-a alăturat Radio Guerrilla, ca redactor-şef, până în 2013, cînd postul şi-a pierdut licenţa. A revenit în 2016 la Guerrilla (inclusiv ca acţionar), când postul şi-a reprimit licenţa de la CNA. Din 2021 este consilierul senatorului AUR Claudiu Târziu.

Fabian-Cristian Radu

Vine tot din cabinetul parlamentarului Claudiu Târziu, unde este consilier pe zona de comunicare. În trecut a fost agent de vânzări, psiholog, dar şi inspector la Autoritatea Tutelară de pe lângă Sectorul 2.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te