ISU Sibiu: La patru ani de la Colectiv încă nu se respectă pașii pentru eliberarea autorizaței

DE Adelina Sahlean | 30.10.2019 - 16:12
ISU Sibiu/Foto: Hotnews

Maiorul Lucian Trefaş, prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, a declarat miercuri, că, la patru ani după incendiul din clubul "Colectiv", încă nu se urmează paşii normali privind eliberarea autorizaţiei de incendiu.

SHARE

"La ISU durează 15 zile avizarea, 30 de zile autorizarea, maxim. Este adevărat că anumite obiective întâmpină dificultăţi, în ceea ce priveşte pregătirea pentru a a avea conforme aceste documente, dar avizul se obţine înainte de începerea unei investiţii, iar autorizaţia, după finalizarea investiţiei. Dacă s-ar urma paşii normali, nu am discuta despre perioade în care un obiectiv funcţionează fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu", a afirmat miercuri, maiorul Lucian Trefaş din conducerea ISU Sibiu, în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit sursei citate, în judeţ există şi câteva localuri celebre fără autorizaţie de securitate de incendiu.

"Toate localurile (...) în special din categoria cluburi, baruri, discoteci au fost verificate. Avem şi localuri care funcţionează fără autorizaţie de securitate de incendiu care au fost sancţionate contravenţional cu amendă. Sunt puţine. Obligaţia de obţinere a autorizaţiei este înainte de punerea în funcţiune. Oricine pune în funcţiune, funcţionează fără autorizaţie de securitate şi în afara legii. Sunt deschise sau au făcut lucrări de modificare, care au dus la pierderea valabilităţiii autorizaţiei şi încă nu au obţinut autorizaţia pentru situaţia în care funcţionează în prezent", a explicat maiorul ISU Sibiu, Lucian Trefaş.

Cetăţenii care merg în localuri fără autorizaţie de incendiu se expun unor riscuri, spun cei de la ISU Sibiu. Dacă la Sibiu ar avea loc un incendiu asemănător cu cel din clubul "Colectiv" din Bucureşti, oficialul ISU Sibiu crede că salvatorii ar face faţă unei asemenea situaţii.

"O mai bună pregătire (...) sunt evoluţii foarte mari în domeniul intervenţiei cu victime multiple şi cred că suntem pregătiţi să intervenim la o situaţie de genul acesta", a mai spus maiorul Lucian Trefaş.

În judeţul Sibiu există în total 31 de localuri fără autorizaţie de securitate de incendiu, aflate în 9 localităţi, printre care municipiile Sibiu şi Mediaş, oraşul staţiune Ocna Sibiului şi oraşele Cisnădie şi Avrig. Cele mai multe localuri fără autorizaţie de securitate de incendiu sunt în municipiul Sibiu, unde funcţionează 15 asemenea localuri, din care 9 restaurante, 3 baruri şi alte 3 cluburi, potrivit statisticii puse la dispoziţie de ISU.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.