Israelul a testat cea de-a patra doză de vaccin împotriva Covid-19

DE Daniel Toșa | 27.12.2021 - 15:06
Israelul a testat cea de-a patra doză de vaccin împotriva Covid-19/FOTO: Pixabay

Israelul a testat luni administrarea ultimei doze a vaccinului anti-COVID-19 pe un grup restrâns, în timp ce țara se pregătește să aprobe cea de-a patra doză de vaccin, destinată populației vulnerabile, cu scopul de a preveni infectările cu varianta Omicron, potrivit Reuters.

SHARE

Testările realizate de Centrul Medical Sheba, în apropiere de Tel Aviv, se vor concentra asupra eficienței vaccinului în producerea de anticorpi și pe siguranță, astfel încât să se poată determina dacă un al patrulea vaccin este necesar, a explicat un purtător de cuvânt al centrului medical.

Toți cei 150 de participanți la test sunt cadre medicale.

Un comitet de experți de la Ministerul Sănătății din Israel a recomandat ca țara din Orientul Mijlociu să devină prima din lume care să ofere cea de-a patra doză, cunoscută și sub numele de „al doilea booster”, persoanelor de peste 60 de ani, celor cu sistemul imunitar compromis și medicilor.

Citește și: FOTO-VIDEO: Apărarea studentului marocan: o pereche de pantofi, proba misterioasă

Propunerea a fost primită cu căldură de guvernul israelian, care se confruntă cu o plafonare a numărului celor care se prezintă pentru vaccinare.

Cea de-a patra doză trebuie, însă, să aștepte aprobarea finală a directorului general al ministerului, un doctor a cărui decizie va fi luată fără intervenția guvernului, informează oficialii.

Din cauza îngrijorărilor legate de informațiile limitate disponibile, s-ar putea ca, în final, doar persoanele de peste 70 de ani și cei cu probleme imunitare să primească doza a patra, potrivit jurnaliștilor israelieni.

Citește și: NASA angajează preoți pentru a pregăti omenirea de un contact cu viața extraterestră

În jur de 63% din populația de 9,4 milioane a Israelului au făcut primele două doze ale vaccinului și 45% au primit doza booster, conform datelor oficiale. În același timp, s-au înregistrat aproape 2.000 de cazuri de infectare cu Omicron.

Israelul a fost printre primele țări din lume care au introdus vaccinul anti-COVID-19 cu un an în urmă și a fost printre primele care au remarcat că gradul de imunitate scade cu timpul, ceea ce a dus la introducerea programului booster.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.