Isărescu, încă un mandat de șef BNR, care îi dă salariu 16.000 €/lună și primă de vacanță - 10.000€

DE Florentina Enache | Actualizat: 01.10.2024 - 16:26
Isărescu, încă un mandat de șef BNR care îi dă salariu 16.000 €/lună și primă de vacanță - 10.000€ - INQUAM PHOTOS / George Călin
Isărescu, încă un mandat de șef BNR care îi dă salariu 16.000 €/lună și primă de vacanță - 10.000€ - INQUAM PHOTOS / George Călin

Isărescu, încă un mandat de șef BNR, care îi dă salariu 16.000 €/lună și primă de vacanță - 10.000€. Mugur Isărescu, care conduce Banca Națională a României de peste trei decenii, primește undă verde pentru un nou mandat la șefia instituției.

SHARE

Mugur Isărescu, care conduce Banca Națională a României de peste trei decenii, primește undă verde pentru un nou mandat la șefia instituției.

Isărescu a primit un aviz favorabil pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi guvernator al Băncii Naţionale a României, de la comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 28 de voturi „pentru”. 10 parlamentari s-au abţinut.

Isărescu, încă un mandat de șef BNR, care îi dă salariu 16.000 €/lună și primă de vacanță - 10.000€

Newsweek România a scris despre faptul că Mugur Isărescu are unul dintre cele mai mari salarii din România.

El are un venit lunar net de 56.000 de lei la care se adaugă o indemnizație pentru că participă la ședințele Consiliului de Administrație de 24.000 de lei.

Citește și: BNR îi dă 56.000 lei pe an lui Isărescu, primă de vacanță. Guvernatorul ia banii și dacă stă acasă

În total, BNR îl plătește pe Isărescu cu suma de 80.000 de lei pe lună. Din acești bani, Isărescu nu își plătește și vacanțele.

Potrivit contractului pe care îl are cu Banca Națională, Isărescu ia o primă de vacanță anuală egală cu salariul. Isărescu primește, anual, o primă de 56.000 lei net pentru vacanțe.

Doar că Isărescu nu trebuie să meargă în nicio vacanță pentru a primi acești bani. „Prima de vacanță” în valoare de 56.000 de lei este încasată de Isărescu când pleacă în concediu și pentru acești bani nu trebui să aducă niciun act justificator.

Acest aspect a fost confirmat pentru Newsweek România de către Dan Suciu care a arătat că „nu este necesară decontarea sumelor. Ele se acordă tuturor angajaților BNR cu ocazia intrării în concediu de odihnă anual, conform legii”.

Citește și: EXCLUSIV Toate documentele CNSAS despre turnătoriile lui Isărescu „Manole” la Securitate

Toți angajații BNR primesc o primă de vacanță egală cu venitul net pe care îl are fiecare.

„Primele de vacanță se acordă tuturor angajaților BNR, conform prevederilor contractului colectiv de muncă anual, beneficii care se acordă implicit și pentru conducerea executivă a băncii, guvernator, prim vice guveverantor, viceguvernatori, în calitatea lor de angajati ai băncii”, a explicat Dan Suciu pentru Newsweek România.

Isărescu a luat și anii trecuți prima de vacanță în jur de 50.000 de lei, aceasta fiind cu 3-4% mai mică.

Citește și: BNR sunt eu - Specialistul lui Ceaușescu

Isărescu mai primește anual: o sumă „în cuantum 1,8 salarii nete lunare”. El mai ia o sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit - în funcție de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004.

Pe lângă cei 80.000 lei lunar pe care îi ia de la BNR, Isărescu mai primește o pensie de 19.700 de lei pe lună.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te