Iohannis: România consideră că atât israelienii, cât şi palestinienii au dreptul să trăiască în pace

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.06.2021 - 14:17
Iohannis: România consideră că atât israelienii, cât şi palestinienii au dreptul să trăiască în pace / presidency

Omologul său israelian Reuven Rivlin se află în vizită de stat în România, la invitaţia preşedintelui Iohannis. Marţi seară se va întâlni cu premierul Florin Cîţu la Palatul Victoria.

SHARE

România consideră că atât israelienii, cât şi palestinienii au dreptul să trăiască în pace şi securitate şi militează, alături de principalii săi parteneri internaţionali, pentru avansarea soluţiei celor două state, în parametrii fixaţi de dreptul internaţional, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu omologul său israelian, Reuven Rivlin.

Citește și: EXCLUSIV România oferă o școală ieftină pentru studenții străini. Dar mai slabă decât țările vecine

"Nu în ultimul rând, având în vedere violenţele recente cărora le-au căzut victime israelieni şi palestinieni şi care ne-au întristat pe toţi, am reiterat condoleanţe pentru pierderile de vieţi şi am exprimat speranţa că vor fi abordate cauzele profunde ale conflictului, astfel încât să se poată ajunge la o pace durabilă în regiune", a punctat şeful statului român la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că în cadrul discuţiilor cu omologul său a subliniat "necesitatea implementării de măsuri de creştere a încrederii, reiterând importanţa reluării discuţiilor directe care să conducă la soluţia celor două state".

Citește și: Adrian Năstase și Adrian Severin, publicați la Editura Academiei cu binecuvântarea lui Isărescu

"În acest context, am exprimat aprecieri faţă de reluarea lucrărilor Cvartetului pentru Orientul Mijlociu şi am salutat implicarea Statelor Unite ale Americii, alături de Uniunea Europeană şi state arabe din regiune, pentru crearea unui cadru favorabil reluării procesului de pace", a adăugat Iohannis.

Reuven Rivlin se află în vizită de stat în România, la invitaţia preşedintelui Iohannis. Marţi seară se va întâlni cu premierul Florin Cîţu la Palatul Victoria, anunță Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.