Iohannis revine cu nou atac la adresa coaliției de guvernare

DE Adelina Sahlean , Adelina Sahlean | Actualizat: 28.01.2019 - 22:23
Foto Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a lansat, luni, un nou atac la adresa coaliției de guvernare PSD/ALDE.

SHARE

 Acesta afirmă că în prezent ”unii politicienii, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, învinuiesc magistraţi şi diabolizează UE”.

„Antidotul răului nu poate fi decât o acţiune de salvare a viitorului prin recunoaşterea capcanelor ideologice şi printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor şi a susţinătorilor lor. În ultimele şapte decenii lumea s-a schimbat.

Şi totuşi instrumentele politicului au rămas aceleaşi. Să nu uităm că în numele unui aşa-zis ideal suprem schimbând legi şi capturând instituţii una câte una s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii care reprezintă oamenii şi interesele lor au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică.

Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului.

Președintele a adăugat că după cei arătaţi acum cu degetul, ar urma alţii, apoi alţii, „şi tot aşa până când indistincţia şi căutarea continuă a vinovaţilor s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului”.

Iohannis a făcut aceste afirmaţii în cadrul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului, care a avut loc luni seara, la Palatul Cotroceni.

Duminică, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului prin care a reafirmat angajamentul României de a lupta împotriva antisemitismului.

„Astăzi onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei“, a transmis Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -