Iohannis: Infractorul Dragnea s-a cocoțat în fruntea statului și progresează în domeniul fake news

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.11.2018 - 14:39
Klaus Iohannis a avut un discurs agresiv față de Liviu Dragnea. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat, marți, pe Liviu Dragnea pentru momentul în care a adus două valize, una cu gogoși și una cu dosare care ar avea legătură cu șeful statului, spunând că ceea ce a prezentat ieri se numește fake news.

SHARE

„Un infractor ajunge în fruntea statului, infractorul Dragnea s-a cocoțat în fruntea statului, progresează nu în domeniul statului de drept, progresează în domeniul fake news, ce a prezentat ieri este ceea ce se numește fake news, minciuni PSD-iste adunate pentru cele cinci campanii la care a participat în decursul anilor”,  a decarat Klaus Iohannis.

Citește și Iohannis nu va da un răspuns imediat la cererea de revocare a lui Augustin Lazăr

Acesta a adăugat că liderul PSD „este disperat” și „încearcă manevre de manipulare”. „Nu pot să nu menționez valizele, politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale, cu o scrisoare pierdută, apoi bilețelul roz pierdut și regăsit, așa se întâmplă dacă infractori ajung în fruntea statului”, a subliniat președintele țării.

Citește și FOTO Dragnea și Valiza. Operațiune de PR penibil la ședința PSD

Anterior, Klaus Iohannis a atras atenția asupra populismului și atacurilor unor politicieni care încearcă astfel să își acopere eșecul. El a mai acuzat fenomenul fake news și al manipulării informațiilor de interes public, referendu-se la momentul de PR al lui Liviu Dragnea, de luni, când a venit cu două valize la Parlament, una cu gogoși și una cu presupuse documente care l-ar viza pe șeful statului.
„Ne confruntăm cu amenințări specifice care riscă să pună în pericol chiar democrația și statul drept. Fenomenul fake news, și ieri am avut un exemplu de paradă, manipularea de orice fel a informației de interes public și un populism crescut, care amăgește cu minciuni și promisiuni prea puțin sustenabile, sunt potențiale pericole la adresa democrației. Auzim că UE ar fi vinovată pentru diferite probleme din România. Este modul unor politicieni de a-și ascunde propriile eșecuri și de a găsi un vinovat de serviciu”, a spus Klaus Iohannis.
Prezent la Palatul Cotroceni, la o dezbatere pe tema educației, președintele României a adăugat că exită riscul ca astfel de atacuri să devină credibile, iar singura formă de imunizare împotriva populismului și demogagiei este educarea copiilor în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale și statul de drept.

Citește și Rise Project: Soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii a luat bani de la Teldrum

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -