Iohannis: „Incluziunea, o ţintă pe care trebuie să o atingem la nivelul întregii societăţi”

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.11.2023 - 18:22
Iohannis: „Incluziunea, o ţintă pe care trebuie să o atingem la nivelul întregii societăţi” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Klaus Iohannis a declarat, la ceremonia de decorare a Fundaţiei Special Olympics din România, că incluziunea reprezintă o "ţintă pe care trebuie să o atingem la nivelul întregii societăţi şi în toate aspectele vieţii noastre".

SHARE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de decorare a Fundaţiei Special Olympics din România, că incluziunea reprezintă o "ţintă pe care trebuie să o atingem la nivelul întregii societăţi şi în toate aspectele vieţii noastre".

Iohannis: „Incluziunea, o ţintă pe care trebuie să o atingem la nivelul întregii societăţi”

"Incluziunea reprezintă o ţintă pe care trebuie să o atingem la nivelul întregii societăţi şi în toate aspectele vieţii noastre, iar mişcarea Special Olympics contribuie în mod activ la realizarea acestui obiectiv.

Prin activităţile desfăşurate, schimbaţi mentalităţi, eliminaţi prejudecăţi, promovaţi toleranţa şi acceptarea diversităţii", a afirmat şeful statului.

Citește și: TVR Folclor a fost autorizat de CNA. Ce emisiuni vor fi difuzate în grila noului post public

"În acelaşi timp, reuşiţi să transmiteţi încredere persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi de dezvoltare, care au mare nevoie de sprijin şi încurajare, şi le oferiţi o voce puternică, atrăgând atenţia asupra nevoilor lor specifice şi a provocărilor cu care se confruntă. De asemenea, prin intermediul educaţiei şi al sportului, sprijiniţi tinerii şi comunităţi întregi şi daţi o şansă în plus unui viitor mai bun pentru România", a punctat preşedintele.

Iohannis a subliniat că sportivii Special Olympics reprezintă un exemplu elocvent al puterii şi al hotărârii.

"Dragi bravi sportivi, sunteţi modele de urmat pentru întreaga societate, arătaţi permanent ce înseamnă cu adevărat reuşita şi demonstraţi în mod constant că, prin ambiţie şi perseverenţă, obstacolele pot fi depăşite şi succesul este posibil.

Atitudinea voastră pozitivă, încrederea în propriile forţe, curajul cu care înfruntaţi orice provocare şi modul în care sunteţi din ce în ce mai buni în ceea ce faceţi reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi toţi.

Citește și: România, Bulgaria și Grecia dezvoltă împreună un proiect de autostradă. Traseul va fi scurtat

La fiecare competiţie la care participaţi ne cuceriţi cu poveştile voastre incredibile şi cu performanţe impresionante, care ne emoţionează şi ne motivează să credem că ceea ce uneori poate părea de netrecut este cu putinţă atunci când nu renunţi şi depui eforturi consistente pentru a-ţi îndeplini obiectivele. Vă urez să fiţi la fel de bravi ca până acum şi să continuaţi să vă autodepăşiţi cu fiecare încercare", le-a transmis Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te