Iohannis, despre recursul compensatoriu: „Siguranța cetățeanului român nu e negociabilă”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 16.01.2019 - 17:07
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului, să vină urgent cu soluții pentru rezolvarea problemelor de siguranță a cetățenilor români, generate de legea recursului compensatoriu.

SHARE

„Mulți au observat, au discutat despre delincvenți eliberați mai repede în baza recursului compensatoriu deoarece condițiile din închisori sunt proaste, în baza unei legi în vigoare. Trebuie spus foarte clar: siguranța cetățeanului român nu e negociabilă. (...) Trebuie să tragem câteva concluzii și să venim cu măsuri care să permită omului de rând să stea liniștit. (...) Am observat tot felul de poziții și la guvernanți, și din majoritate, și din opoziție: se caută un vinovat. vă spun clar că nu asta e soluția. De aceea solicit guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții.” a declarat Iohannis.

O a altă temă abordată de șeful statului a fost Brexit-ul, acesta avertizând că acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, respins marți seară de Parlamentul de la Londra, nu va fi renegociat. El a mai precizat că UE este pregătită pentru toate variantele posibile.

„E un acord negociat de echipa stabilită de UE 27 și guvernul Marii Britanii. E un pas procedural și rezultatul e regretabil. Eu consider că acordul e unul bun, garantează o retragere ordonată a UK și permite construirea unei relații viitoare în condiții bune. (...) Multă lume s-a întrebat dacă e posibilă o renegociere a acordului sau sunt poziții diferite în UE 27. (...) UE 27, cei care rămân, suntem uniți, nu există abordări divergente. Pe de altă parte, acest acord îndelung negociat nu va fi renegociat. Având în vedere aceste chestiuni, așteptăm poziția guvernului UK, însă nu este cazul de a intra în fibrilații, nu trebuie să intre nimeni în panică, nu e cazul să ne aruncăm în scenarii. UE 27 e pregătită pentru toate variantele posibile, noi suntem pregătiți să jucăm rolul nostru de președinție a UE. Însă noi suntem pregătiți pentru negocieri ce vor fi duse cu succes și în alte scenarii”, a precizat președintele Iohannis.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.