Iohannis, despre modificarea Codului fiscal: Sunt idei nemaiauzite și aruncă economia în haos

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 19.12.2018 - 15:04
Klaus Iohannis are reacții zilnice cu privire la acțiunile guvernului. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite și amenință să arunce economia în haos.

SHARE

„Cu toţii am aflat, probabil majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregăteşte OUG pentru a introduce noi taxe şi impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmaţie pe care a făcut-o dna prim-ministru în discursul inaugural din Parlament. Spunea: Ţineţi minte, nu vom introduce noi impozite şi taxe. A trecut nici un an şi introduce noi impozite şi taxe”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că această ordonanţă nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic şi nici instituţional, nu are o analiză la fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă în haos economia.

„Ne aşteptăm ca totul să se scumpească - ăsta e rezultatul acestei OUG”, a mai spus şeful statului, arătând că este vorba de o „taxă din lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi pe care îi vor gestiona cum consideră dumnealor, vor da peste cap toată economia şi bugetele tuturor românilor”.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că face apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile și a subliniat că această ordonanţă este „un motiv serios de îngrijorare pentru toţi românii”, pentru că „este o ordonanţă care va face viaţa românilor mai scumpă”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că  singurul rezultat pe care putem să îl ghicim, după supraimpozitarea companiilor din energie, e că vom plăti toți mai mult pentru curent și gaz. „Alt rezultat nu văd acum”, a menționat președintele.

Mai mult, Klaus Iohannis a arătat că guvernul nu e capabil să susțină bugetul. „Dacă PSD a anunțat acum câteva luni că nu introduce noi impozite și taxe, iar acum vine cu OUG pentru a lua bani din economia privată, e clar că există o problemă cu bugetul. Cum altfel ne putem explica că suntem la final de an și nu avem un buget?”, a afirmat acesta.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -