Interlopul Tuku, prins când făcea trafic de droguri în închisoare. A fost condamnat pentru omor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.04.2023 - 09:55

A ajuns la închisoare dar a continuat să facă trafic de droguri. Interlopul Ioan Dragoș Aurelian zis Turku este cercetat acum de procurorii DIICOT și polițiștii de la crimă organizată după ce l-au prins că a introdus stupefiente în centrul de detenție.

SHARE

Interlopul Ioan Dragoș Aurelian zis Turku, aflat deja la închisoare, este cercetat acum pentru trafic de droguri. 

În 2021 a postat pe internet un video în care îi amenința pe polițiști.

Cum făcea interlopul Tuku trafic de droguri în închisoare. Hârtie și haine impregnate cu stupefiante

”La data de 24.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a

 Criminalității Organizate Dâmbovița și Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Timișoara efectuează 7 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița și Timiș, într-o cauză

 privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Citește și: Cum cred românii că ajung interlopi oamenii normali

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, mai multe persoane, parte aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, au efectuat acte de preparare, confecționare,

 achiziționare, transport, introducere, prin disimularea prin impregnare în hârtie și materiale textile, și comercializare în unitățile de detenție a unor cantități de droguri de risc și mare risc”, au transmis DIICOT și Poliția Română.

Citește și: Interlopii români mor lovindu-se cu mașinile, înjunghiați și ciuruiți de gloanțe. Răzbunări violente


În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate o armă și mai multe elemente de muniție, o sabie, o baionetă, mai multe carduri bancare, nouă telefoane mobile, un cântar de precizie precum și alte mijloace de probă.


Sunt puse în aplicare nouă mandate de aducere, audierile urmând a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au mai anunțat anchetatorii.

Cine este interlopul Tuku

Ioan Dragoș Aurelian zis Turku, infractorul care s-a filmat amenințând polițiștii cu un pistol cu gloanțe și cu o grenadă, este un cunoscut personaj din lumea interlopă din Dâmbovița.

Citește și: Primii interlopi din România, Nae Chioru, Moise, Balauru și Cioc erau din Ferentari. Sfârșit violent

 La începutul anilor 2000 a fost condamnat  la 13 ani de închisoare pentru omor, scrie presa locală, iar în prezent pare a fi un client fidel al procurorilor DIICOT, fiind cunoscut drept consumator de droguri.

În primăvara anului 2021, în timpul protestelor ”anti-mască”, Ioan Dragoș Aurelian a fost un participant activ la marșurile organizate în Târgoviște.

A avut o serie de transmisii live pe Facebook, dar și mesaje împotriva jandarmilor, care i-au adus un dosar penal pentru instigare publică.

Este un cunoscut consumator de droguri și nu ascunde asta. De altfel chiar în transmisia live de pe Facebook, în care amenința poliția cu pistolul, Turku s-a filmat în timp ce părea că ”prizează” droguri.

Citește și: Interlopul Adrian Groșan, ajuns din spaima traficanților de droguri turnător la DIICOT. Ce a ciripit

 ”Noi diseara nu plecăm nu plecăm acasă până nu mutilăm un jandarm în masă ”, este unul dintre mesajele postate de Turku pe pagina sa de Facebook în data de 29 martie 2021.

 

 

În perioada în care erau instituite restricții de circulație pe timpul nopții, interlopul Turku se filma circulând după ora 22.00 pe stradă și posta imaginile pe contul său de Facebook. ”O ardem ilegal, nebunule”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te