Interlopul Merișor, care a înjurat un judecător ca la ușa cortului, de negăsit

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.07.2021 - 14:04
Interlopul Merișor, care a înjurat un judecător ca la ușa cortului, este dat în urmărire generală Foto: politiaromana.ro

Interlopul Merișor Lupu (48 de ani), care a înjurat un judecător în timpul ședinței, este de negăsit și a fost dat în urmărire generală după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare de 30 de zile pentru șantaj.

SHARE

Interlopu a fost condamnat la un an şi 20 de zile de închisoare cu executare, pentru ultraj la judecător, însă aceste este de negăsit.

Citește și: Noua stea a înotului, David Popovici, a ajuns la bazin la 4 ani trimis de medic. Avea scolioză

El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în 2020, într-un dosar în care este acuzat de  şantaj, camătă, ameninţare şi influenţarea declaraţiilor.

Citește și: Mihai Gâdea, patriot și mândru că e român, își dă fata, Maisha Karina, la o facultate din Olanda

Pe lângă toate acestea, în timpul unui proces de la Judecătoria Târgu Neamţ, el a înjurat magistratul ca la uşa cortului, fiind acuzat şi de încălcărea solemnităţii şedinţei.

Interlopul Merișor, care a înjurat un judecător ca la ușa cortului, de negăsit

În luna martie a acestui an, Poliţia Română l-a dat în urmărire naţională pe Merişor Lupu, un individ în vârstă de 48 de ani, pe numele căruia Tribunalul Neamţ a emis un mandat de arestare în lipsă.

Citește și: Elvis Pian și Amar Duduianu furaseră o mașină și negociau cu proprietarul. Afacere de familie

Capetele de acuzare sunt şantaj, camătă, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor şi hărţuire.

Destructurarea grupării a avut loc în zorii zilei de 23 noiembrie 2020, când au fost organizate mai multe percheziţii, care au vizat persoane ce percepeau taxe de protecţie. 

Potrivit anchetatorilor, împreună cu mai multe persoane din Roman, el a format o grupare de criminalitate organizată bazată pe relaţii de rudenie şi prietenie, al cărei scop a fost obţinerea de taxe de protecţie.

Au fost reţinute atunci patru persoane, Merişor nefiind printre ele, trei bărbaţi şi o femeie, dar cu propunere de arestare au ajuns la Tribunalul Neamţ numai fraţii Tănase, Gabriel, în vârstă de 39 de ani, Sorin, de 42 de ani şi Aurel, de 50 de ani, care au fost trimişi după gratii, conform Adevărul. 

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2017, şase persoane, din municipiul Roman, judeţul Neamţ, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, comunica Poliţia Neamţ. 

Infracțiuni cu violență

Cele nouă descinderi efectuate de poliţişti şi procurori s-au soldat cu indisponibilizarea a patru autoturisme, a căror valoare este de câteva zeci de mii de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit. Anchetatorii susţin că membrii grupării ar fi ameninţat cu acte de violenţă atât angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile de jocuri, cât şi clienţii, acţiunile de indimidare determinând proprietarii spaţiilor să le achite taxe de protecţie.  

De asemenea, în perioada 2019 - 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, din Roman, ar fi oferit diverse bunuri (alimente şi de altă natură), precum şi sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş. În cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobânzile creşteau zilnic, iar persoanele cu datorii erau ameninţate şi constrânse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.  

„Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, se arăta într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Neamţ. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te