Interlopul George Mafiotu a ajuns lângă colegii Expres Negru și Tezaur. Jaf de 1 milion Є la amanet

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.07.2023 - 12:57
Interlopul George Mafiotul, capturat de poliție Foto: colaj arhivă newsweek.ro/Poliția Română

Interlopul George Mafiotu din guparea Giulești a fost prins de poliție. Era căutat de autorități după ce pe numele său fiind emise mandate de arestare pentru două jafuri răsunătoare. Unul dintre acesta este cel de la amanetul din Câmpina.

SHARE

Interlopul Gheorghe Cosma cunoscut în lumea in lumea interlopă drept George Mafiotu, dat în urmărire după ce pe numele lui au fost emise două mandate de arestare pentru două jafuri. 

Cel mai recent mandat este legat de agresiunea asupra patronilor unei case de amanet din Câmpina. Ei au fost agresați și tâlhăriți de aproape un milion de euro.

Interlopul George Mafiotul din gruparea Giulești, capturat de poliție. Implicat în jafuri celebre

George Mafiotul din gruparea Giulești se ascundea într-o locație din Ilfov. El a fost descoperit de poliție în urma unor informații primite în timpul investigațiilor privind jaful de 1 milion de euro de la Câmpina. 

”La data de  12 iulie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în urma unor activități specifice, au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, urmărit național.

La nivelul Poliției Capitalei se afla în lucru mandatul de arestare preventivă, emis  pe numele bărbatului, la data de 19 mai 2023, de  către Judecătoria Buftea, pentru o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată,  având un prejudiciu de 220.000  de lei.

Citește și: Interlopii Expres negru, Orient, David și Tezaur, implicați în jaful de 1 milion € de la amanet

De asemenea, pe numele bărbatului mai figura și un mandat de arestare preventivă, emis la data de  25 mai 2023, de către Tribunalul Prahova, pentru o perioadă de 30 zile pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, având un prejudiciu estimat la 920.000  de euro.

În urma activităților specifice desfășurate, s-a stabilit că persoana urmărită se află la o adresă situată pe raza județului Ilfov.

Astfel, la data de 12 iulie 2023, polițiștii au acționat pentru prinderea bărbatului, acesta fiind depistat la o locație din județul menționat.

Cel în cauză a fost încarcerat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a transmis Poliția Capitalei.

Jaful de un 1 milion de euro de la casa de amanet. Patru interlopi din Giulești, arestați

În cursul zilei de 04.05.2023, au fost puse în aplicare 47 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița, peste 20 de persoane fiind conduse la audieri, la sediul DIICOT Ploiești.

Era vorba despre o acțiune în cazul investigației unui jaf produs în 24.10.2022, în municipiul Câmpina. Membrii grupului Giulești ”au deposedat două persoane vătămate de suma de aproximativ 920.000 de euro”, a transmis atunci DIICOT.  

Citește și: Interlopii din gruparea Giulești, implicați într-un jaf de proporții? Pagubă de un milion euro

Inculpații au desfășurat o activitate de pregătire în scopul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informații despre victime, procurarea de echipamente necesare activității infracționale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă și luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor.

Grupul infracțional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alți suspecți care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziționarea unor instrumente utilizate în săvârșirea faptei și ascunderea acestora ulterior comiterii infracțiunii de tâlhărie.

Cei arestați în luna mai au fost interlopii Marian Gheorghe zis Expres negru, Bujor Gheorghe zis Orient, Leonardo Daniel Gheorghe zis David și Amoraș Tudor, zis Tezaur.

Ce ”tunuri” au dat interlopii din ”Giulești”

Marian Gheorghe, poreclit „Expresul Negru”, complicele său, Bujor Gheorghe zis „Orient”, Tudor Amoraș, cunoscut și sub numele de „Tezaur”, și Gheorghe Leonardo sau David - au pus la cale un plan incredibil, în octombrie anul trecut.

 Cei patru membri ai grupării Giuleștenilor au organizat un filaj și s-au deghizat ca să-i spioneze pe proprietarii unei case de amanet și schimb valutar din Câmpina. Indivizii ar fi acționat la pont după ce au aflat că aceștia au aproape un milion de euro în numerar.

Citește și: VIDEO Interlopii din clanul Cocolea spălau la un supermarket banii făcuți din traficul de droguri

Așa că le-au studiat programul și i-au atacat la câteva secunde după ce au parcat în fața locuinței. Tâlharii i-ar fi lovit cu o cruzime ieșită din comun și le-ar fi smuls geanta cu bani.

Victimele nu vor ca identitatea să le fie cunoscută, deocamdată. Spun că în seara cu pricina se întorceau de la Predeal, cu cei 920.000 de euro câștigați din alte afaceri. De regulă, nu umblă cu sume așa mari în numerar. Atacatorii aveau, însă, informații clare că este momentul să dea lovitura.

Citește și: Cum au dat Interlopii din gruparea Giulești lovitura de 1 milion de euro la amanet. Filaj ca-n filme

Femeia de 56 de ani povestește că totul s-a întâmplat de ziua ei. Abia coborâse din mașină când tâlharii au trântit-o la pământ și au lovit-o în zona feței. Soțul rămas încă în autoturism a fost și el bătut crunt.

Investigatorii au descoperit că inculpații au avut și doi complici care au urmărit victimele cu aparatură specială.

Polițiștii de la Investigații Criminale Ploiești și procurorii DIICOT au descins la aproape 50 de adrese din București, Ilfov, Prahova și Dâmbovița. În total, 20 de persoane au fost duse la audieri, iar cei patru suspecți principali au fost arestați. În locuințele lor din cartierul Giulești, autoritatile au găsit sume importante de bani, arme albe și două pistoale cu glonț.

Marian Gheorghe, zis  și „Expresul Negru”, este implicat într-un jaf de acum 13 ani, în Paradisul Verde, de lângă Capitală. Acesta fusese dat în urmărire internațională pentru furt și a fost prins de polițiști, după o misiune cu focuri de avertisment.

El era căutat pentru că polițiștii îl considerau principalul suspect principal în spargerea casei președintelui Camerei de Comerț Româno-Britanice. Au dispărut atunci 80.000 de euro și bijuterii în valoare de alte 20.000 de euro. A fost primul furt de o asemenea amploare din cartierul rezidential de lux extrem de bine păzit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te