Interlopul Căpet vindea sute de kilograme de droguri produse în sere de roșii cumpărate special

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.11.2021 - 10:06
Interlopul Căpet vindea sute de kilograme de droguri produse în sere de roșii cumpărate special pentru acest lucru Foto: BZI

Gelu Gheorghe Junică, zis Căpet, pusese la punct o rețea foarte bine organizată de trafic de droguri. O parte din marfă era procurată din afara țării, însă o altă parte era produsă în câteva sere de roșii cumpărate special pentru acest lucru.

SHARE

Căpet era extrem de atent și precaut și a încercat să se protejeze cât de mult s-a putut însă, până la urmă, polițiștii au intrat pe fir. 

Citește și: BRD vrea să deschidă cu forța caseta de valori a interlopului Belgian Tănase și a unui fost procuror

Oamenii legii au avut informații că în vila pe care acesta o deține în comuna Miroslava, județul Iași, s-ar ascunde sume importante de bani obținute din vânzarea drogurilor și diferite substanțe cu efect psihoactiv.

Citește și: De ce ar fi donat Alex Bodi două mașini de lux clanului Caran. S-ar fi certat cu interlopul Tâmplaru

La percheziții, în casa lui Căpet au fost găsiți peste 40.000 de euro cash și aproape 5 kilograme de cannabis. Trebuie precizat că un gram de cannabis se vinde cu 100 de lei pe piața din Iași, asta după spusele unor surse din Poliție, valoare acestora fiind de aprozimativ 100.000 de euro. 

Citește și: Monstrul de la ansamblul pentru copii „Drăguţa Siliştea” a făcut sex cu două minore și s-a filmat

Vizați de anchetă au fost și locotenenții lui Junică, Mareș Constantin-Mugurel, Horobeț Alexandru, Horobeț Raluca Georgiana, Junică Elena, Prăjină Florin, Cojocariu Cătălin.  

Droguri produse indoor în sere de roșii cumpărate special pentru asta

Anchetatorii au ajuns la concluzia că bănuiții ar fi abordat diferite modalități de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor, cât și outdoor, fie la importul din afara țării, iar, ulterior, drogurile astfel obținute le-ar fi oferit spre vânzare.

De asemenea, o parte dintre persoanele cercetate ar fi alimentat piețele de cannabis din Iași și din alte județe limitrofe, de mai mult timp, realizând profituri substanțiale. În urma perchezițiilor și a administrării probatoriilor, în comuna Șipote au fost identificate cinci culturi de cannabis dintre care patru indoor.

Totodată, au fost identificate aproximativ 10 kilograme de muguri de cannabis, 2,7 kilograme de rezină de cannabis (hașiș), 460 de plante cannabis, totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de cannabis, 5 cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înființarea și întreținerea culturilor indoor și fertilizanți.

De asemenea, 54.000 de euro, 61.000 de lei și 20 de telefoane mobile au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat în cauză au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 8 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Apoi, s-a dispus măsura arestării preventive. Printre cei ridicați de anchetatori se află și finul lui Junică, Dorel Lupu. A fost ridicat chiar din trafic, în zona Păcurari.


Surse din anchetă au precizat că baza afacerii ilegale ar fi stat în comuna ieșeană Șipote. Acolo, membrii rețelei ar fi achiziționat mai multe imobile și terenuri, unde ar fi cultivat plante de cannabis. La perchezițiile efectuate în această comună a fost cea mai mare captură de droguri, fiind vorba despre câteva kilograme.

Stupefiantele ar fi ajuns pe piața din Iași, însă ar fi trecut și granițele județului. Din vânzarea de droguri, cei implicați au obținut sume uriașe, de ordinul sutelor de mii de euro. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei implicați ar putea ajunge în spatele gratiilor.

Cei opt au contestat măsura arestării preventive, dispusă de către Tribunalul Iași. În următoarele zile, magistrații din cadrul Curții de Apel vor decide dacă cei 8 indivizi vor fi cercetați în libertate.
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te