Interlopul Calu, care era proxenetul șef în Tenerife, s-a reprofilat: a fost prins cu cocaină

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.10.2022 - 14:37
Interlopul Mihai Moldova, zis calu, are o lungă listă de inracțiuni la activ Foto: foaiatransilvana.ro

Interlopul Mihai Moldovan, zis Calu, devenise proxenetul șef din Tenerife unde pusese la punct o rețea prin care câștiga sume enorm prin exploatarea nemiloasă a unor tinere din România. Acum a fost prins în flagrant și cu cocaină, asta în timp ce era judecat pentru proxenetism.

SHARE

Anul trecut, Mihai Molodvan era reținut după mai multe descinderi ca urmare a unei anchete comune ale autorităților din România și Spania. 

În timp ce era judecat pentru proxenetism în Spania, Calu și acoliții săi s-au reprofilat, însp au fost prinși în flagrant și arestați din nou.

Citește și: VIDEO Cine-i mama bombardierului care-i amenința cu verii pe polițiști, dar s-a ascuns la bunică-sa

Acum câteva zile, polițiștii au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară. Trei bărbați au fost reținuți, iar alte 41 de persoane au fost audiate în calitate de martori.

Citește și: Interlopii Sile Pietroi și Cristi Bulgaru i-au jecmănit pe manelistul Elis Armeanca și pe Gabi Torje

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au realizat o prindere în flagrant delict a unui bărbat, în municipiul Cluj-Napoca, asupra sa fiind descoperite aproximativ 13 grame de cocaină și un cântar de mare precizie.

Ulterior, au fost efectuate șase percheziții domiciliare, în municipiile Cluj Napoca și Turda, la locuințele unor persoane bănuite de savârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și deținerea de droguri de risc și de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Acuzat și de trafic de cocaină

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 13 grame de cocaină, circa 20 de grame de 3CMC, șase telefoane mobile, o tabletă și aproximativ 29.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională ar fi fost derulată în perioada 2021 – prezent.

”În baza art. 226 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Cătinaș Florin, pe o durată de 30 de zile de la data de 14.10.2022 până la data de 12.11.2022; 2. Capră Marceluș Ștefan pe o durată de 30 de zile de la data de 14.10.2022, până la data de 12.11.2022; 3. Moldovan Mihai Septimiu, pe o durată de 30 de zile de la data de 14.10.2022, până la data de 12.11.2022”.

Calu, judecat în dosarul de proxenetism împreună cu o fostă membră PRM

Interlopul Mihai Molodvan, zis Calu, devenit proxenetul șef din Tenerife câștiga sute de mii de euro din exploatarea fetelor din România. 

O anchetă comună a Poliției Române și a Poliției Naționale din Spania avea să arate amplitudinea rețelei românilor din Tenerife.

Anul trecut, polițiștii din Turda făceau percheziții în 16 locuințe (în Cluj, Mureș, Argeș, Dolj, Suceava, Dâmbovița și Giurgiu) și alte șase percheziții în Spania (Tenerife și Madrid).

Citește și: VIDEO Interlopul Sandu Hingheru, care l-a răpit pe Salam ca să-i cânte, a fugit în Mexic ca să scape

Ca urmare a perchezițiilor din data de 2 februarie 2021, Mihai Moldovan, zis Calu, și alte patru persoane au fost arestate pentru o perioadă de 30 de zile, însă a fost eliberat ulterior.

Citește și: Interlopul Frumușelu, care și-a bătut partenerul cu ranga, a fugit cu o borseta cu 18.000 de lei

Procurorii au mers pe firul faptelor și, la 5 februarie, au solicitat Judecătoriei Turda arestarea a încă patru persoane aflate în Spania: Gheorghe Săiceanu  (acuzat că este șeful prostituției din sudul insulei iberice, finul lui Mihai Moldovan),  Sorin Marius Alexoae, Robert Valentin Negoescu (locotenentul lui Săiceanu) și Viorica Ancuța Cârcu. 

Conform anchetatorilor, Calu a facilitat activitata de proxenetism, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu și Flaviu Oltean, zis Naposim, ambii fiind finii intelopului. Săiceanu era în Tenerife de aproximativ de 18 de ani și se cunoștea cu Ancuța Cârcu și aceasta fiind stabilită de mulți ani în Spania.

Citește și: Cioacă, fostul soț al Elodiei, și-a chemat în judecată copilul minor rămas orfan

Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2017-2020 ar fi înlesnit practicarea prostituției a unui număr de 15 persoane pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activități.

Citește și: Interlopul Bălănel, beat, a dărâmat un gard cu mașina după o "liniuță" și-a fugit. Acum e la răcoare

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani, din municipiul Turda, ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-și modifice declarațiile în fața organelor de cercetare penală.

Pentru că o parte din persoanele implicate nu se aflau în țară, instanța a decis să amâne audierile pentru începutul lunii martie.

La 5 martie, doar Ancuța Cârcu a venit din Spania și s-a prezentat în instanță, iar Judecătoria Turda a decis arestarea ei pentru 30 de zile. La 23 martie, Tribunalul Cluj a decis eliberarea acesteia. 

Viorica Ancuța Cârcu, este fostă membră PRM, pe listele căruia a și candidat la parlamentare în 2012.

Mihai Moldovan, zis Calu, și Ancuța cârcu se află în prezent sub control judiciar, solicitarea lor de a scăpa de această măsură fiind respinsă la începutul acestei luni.

Cum opera rețeaua lui Calu în Spania și Anglia

"Acţiunea a fost efectuată într-un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împreună cu Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Turda, în colaborare cu Parchetul din Santa Cruz de Tenerife şi Policia Nacional din Spania, în cadrul operaţiunii comune „TEAN”, cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne de la Madrid şi EUROJUST care a facilitat executarea ordinelor europene de anchetă de către autorităţile spaniole.

La percheziţiil/e efectuate în Romania au participat doi lucrători de poliţie din cadrul Policia Nacional din Spania, iar la percheziţiile din Spania a participat un lucrător de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Turda. În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda efectuează cercetări faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă simplă şi proxenetism prin constrângere.

Din probele administrate în cauză a reieşit presupunerea rezonabilă că în perioada 20 I 7- 2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra, şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din localitatea Turda, au iniţiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda şi Câmpia Turzii, însă şi de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate.Determinarea victimelor s-a realizat pe fondul vulnerabilităţilor acestora, prin utilizarea metodei loverboy, menită a asigura o dependenţă emoţională faţă de suspecţi, şi pe fondul unui control exercitat faţă de victime, caracterizat în cazul unora de violenţă psihică şi fizică repetată.

În Tenerife, tinerele erau plasate să practice prostitutia „la stradă” şi în cluburi. La stradă tinerele erau supravegheate de suspecţi, cărora trebuia să le trimită mesaje când acestea aveau clienţi, unde se duceau cu clientul, cât timp stăteau şi suma de bani pe care o primeau de la aceştia.

În Tenerife, în, sudul insulei, unul dintre suspecţi controla prostitutia stradală, solicitând o taxă săptămânală pentru a permite practicarea prostitutiei în zona respectivă.

Tinerele erau plasate şi în cluburi pentru a practica prostituţia în favoarea celor care le controlau, în baza unei înţelegeri avute de către aceştia cu cei care deţineau/controlau cluburile, stabilindu-se că banii obţinuţi se împart în mod egal, 50% luând cel care o controla pe tânără, iar 50% cel care deţinea/controla clubul.

În Londra, suspecţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către victime, prin punerea la dispoziţie a locaţiilor în care se prestau servicii sexuale contra cost, prin stabilirea tarifului pentru prestarea de servicii sexuale, prin plata şi publicarea anunţurilor pe site-urile destinate serviciilor sexuale şi preluarea apelurilor telefonice efectuate de clienţi, obţinând sumele de bani încasate de victime în urma practicării prostituţiei.

În cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi influenţarea declaraţiilor.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", au arătat procurorii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te