Spaima Litoralului către Gigi Becali: Eu cu 11 luni de pușcărie, el cu 4 ani. Acum îmi spune "cuiva"

DE Adrian Costin | Actualizat: 27.01.2023 - 15:23
Interlopul Beinur către Gigi Becali: Eu cu 11 luni de pușcărie, el cu 4 ani Foto: INQUAM Photos Octav Ganea /impact.ro

Gigi Becali a intrat în conflict cu interlopul Nuredin Beinur, zis Spaima Litoralului, după ce a anunțat că a renunțat la echipa Unirea Constanța, care avea un parteneriat cu FCSB. Formația a fost preluată de Nuredin Bienur, prin nepotul său Nuredin Altay.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Aflată pe ultimul loc în Liga 2, cu 12 puncte în 16 etape, Unirea Constanța a preluat în 2021 locul de la Farul Constanţa, care a fuzionat cu Viitorul.

Becali a anunțat că renunță la proiectul demarat la Unirea Constanţa, echipă de care s-a ocupat nepotul său preferat, Vasile Geambazi, înainte ca această să fie preluată de controversatul Beinur Nuredin şi condusă de unul dintre nepoţii acestuia, Altay Nuredin.

Unirea Constanța a avut și un parteneriat cu Academia FCSB.

Citește și: Jumătate din Poliția Oradea, audiată în dosarul beizadelei Micula: L-au ajutat să se dea polițist

„L-am pus pe MM și i-am spus: vezi care au valoare și care nu. Am luat cinci dintre ei, i-am dat pe la nu știu ce echipe și aia va fi desființată. M-a costat vreo 4-500 de mii. Am cumpărat creanțele. Le dau drumul celorlalți jucători. Acum o să ia cineva echipa și cel care o ia, o ia cu tot cu jucători. Îmi dă mie 125.000, cuiva 75.000, 200.000 în total.

Eu pierd 375.000 de euro. E cineva care aduce jucători din străinătate, vrea să intre în Liga 1 și să-i vândă mai departe. Am zis că pe mine nu mă mai interesează, nu vreau să mai cheltui bani”, a spus Gigi Becali. 

Citește și: Un german i-a furat mașina unui taximetrist român în Spania, l-a târât pe asfalt, apoi s-a dat răpit

Persoana care va încasa 75.000 de euro din tranzacție e Beinur Nuredin, nume pe care Gigi Becali a evitat să-l rostească.

Nuredin Beinur: Acum mă numește "cuiva"

 „Foarte bine că vrea să-și recupereze banii. Atunci și eu vreau să mi-i recuperez, deși, pentru mine, 75.000 de euro sunt pentru artificii. Știam că el nici nu se mai ocupă de fotbal, ci de biserici, de credință. Până de curând îmi zicea Beni, acum mă numește „cuiva”, de parcă îi e rușine să-și asocieze numele cu mine. Nu știu cine a avut trecut mai tulbure. Eu cu 11 luni de pușcărie sau el cu patru ani? De-acum, și eu îl voi numi doar „acel cineva”. A uitat cât l-am ajutat în diferite momente”, a declarat Beinur Nuredin pentru PlaySport.

 „Nu știu cât stă «acel cineva» în banii de la Unirea, care au însemnat, de fapt, contractele achitate propriilor jucători, împrumutați. E ca și cum plătești salariul unei vânzătoare la un magazin și-apoi îi ceri sumele înapoi că n-a vândut câte tricouri voiai tu. Mă întreb dacă apuca să cedeze în străinătate pe un milion de euro vreunul dintre fotbaliștii de la Unirea, avea moralitatea să direcționeze o parte din bani și către clubul unde au crescut în ultimii doi ani? Am mari dubii! Să fim serioși!”, a mai spus Beinur Nuredin.

Nuredin Beinur este cunoscut drept „Spaima Litoralului”. În 2010-2011, el a fost arestat într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de șantaj, instigare la șantaj, complicitate la evaziune fiscală, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Dintre toate, doar ultima acuzaţie a rămas în picioare, primind o condamnare definitivă de un an cu suspendare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te