Interlopii Steroid, Tony și Vasile i-au șantajat pe șefii de la Paradise și Buddha din Centrul Vechi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.09.2022 - 10:56
Interlopii Steroid, Tony și Vasile i-au șantajat pe șefii de la Paradise și Buddha din Centrul Vechi Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Trei dintre bărbații bănuiți de șantaj sunt angajați ca agenți de pază, și sunt cunoscuți ca “Steroid”, “Tony” și “Vasile”, iar al patrulea bărbat cercetat este chiar administratorul clubului Budhha din centrul Vechi al Capitalei.

SHARE

Cinci mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, au fost puse ăn aplicare în Bucureşti şi judeţul Dolj, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă.

Citește și: Anamaria Prodan și legăturile cu Cămătarii, Fane Spoitoru și Cordunenii: De acolo a plecat șmecheria

Trei dintre bărbații bănuiți de șantaj sunt angajați ca agenți de pază, și sunt cunoscuți ca “Steroid”, “Tony” și “Vasile”. Aceștia i-au amenințat pe patronii cluburilor Paradise și Buddha Bar să le prelungească contractele care urmau să expire.

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

"Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, începând cu luna mai, patru bărbaţi, cu vârste între 26 şi 48 de ani, ar fi exercitat acte de constrângere şi intimidare asupra a doi administratori, legate de instituirea interdicţiei de a angaja alt personal pe linie de pază la două cluburi din Sectorul 3", informează Direcţia Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Citește și: Interlopul Corco "Spaima Aiudului", fost fotbalist, a băgat în spital doi bărbați din cauza muzicii

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii ar fi determinat persoanele vătămate să le remită în mod injust foloase de natură patrimonială.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi păgubiţi ar fi administratorii cluburilor Paradise şi Buddha din Centrul Vechi al Capitalei.

Pe data de 28 mai, întrucât reprezentanţii localurilor nu mai doreau să apeleze la serviciile bănuiţilor pentru asigurarea pazei, unul dintre bărbaţi ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra unui administrator de club, în scopul obţinerii în mod injust de foloase patrimoniale.

De frică, unul din patroni a declaratcă e prieten cu șantajiștii

"Ulterior, în luna iunie, doi dintre bănuiţi ar fi exercitat acte cu caracter intimidant şi de constrângere asupra unuia dintre administratori, în încercarea de a-l determina să dea declaraţii mincinoase, favorabile pentru aceştia în cadrul unui dosar penal şi să nu prezinte probe necesare soluţionării cauzei", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor și mărturie mincinoasă.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul citat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te