Cine sunt interlopii care au băgat spaima în Occident. Câștigau 30.000$/zi și șantajau politicieni

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.05.2023 - 17:38
Florian Tudor zis Rechinu Foto: reporte24r.com
Regina mafiei de la Madrid Foto: Facebook
Mihai Molodvan, zis Calu Foto: Facebook
Calu și Rechinu Foto: colaj Newsweek

Alex Stoica, Rechinul, ”Regina de la Madrid” sau Calu sunt doar câteva nume de interlopi români deveniți celebri peste graniță. Sunt cunoscuți pentru fapte cu violență, fraude informatice sau trafic de persoane. Unii conduceau carteluri de droguri.

SHARE

Și-au împărțit Capitala, apoi țara. Acum încearcă să își împartă influența în Europa și chiar peste Ocean. Este vorba despre interlopii români.

Sunt personaje dubioase care sunt cunoscuți pentru fapte cu violență, răfueli, trafic de droguri și de carne vie.  Rechinul, Calu, Dacian și Regina de la Madrid au devenit cunoscuți opiniei publice din străinătate din cauza infracțiunilor comise.

Infractorii care au prădat bogații lumii 

1 Rechinu a corupt o candidată la funcția de guvernator și un procuror

Unul dintre interlopii români devenit cunoscut în America de Nord, este Florian Tudor, zis Rechinu. El a fost arestat în 2021 la solicitarea autorităților române. 

De la un mic magazin de ochelari și brichete în Craiova, devenise șeful mafiei din Mexic. 

Rechinu a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Un martor colaborator al FBI a dezvăluit și cum ar fi corupt-o pe frumoasa candidată la funcția de guvernator, Laura Fernandez

" Florian a băgat o grămadă de bani în această femeie ( Laura Fernández ) ca să o facă primar. A investit mereu în ea (...) a spus că cu ea va ajunge foarte sus (...) Ne-a spus că, dacă ea câștigă, «Avem deja Puerto Morelos, vom construi hoteluri și ferme», a declarat martorul.

Pe lista oficialilor corupți de interlopul oltean Florian Tudor, zis Rechinu, se află și un procuror mexican care a făcut ca mafioții români să nu fie nici măcar pe lista de suspecți în dosarele în care erau acuzați de omor și tentativă de omor.

Procurorul mexican Jonathan Medina Nava este acuzat că se afla pe statul de plată al grupării de interlopi conduse Florian Tudor în timp ce investiga o crimă și o tentativă de omor care aveau legătură cu banda craioveanului cunoscut sub porecla de „Rechinul", conform context.ro.

Citește și: Interlopul Ciprian Pian, reținut după ce și-a filmat copilul. Acuzat de pornografie infantilă

Procurorul a reușit ca oamenii Rechinului să nu fie nici măcar suspecții în cel puțin două dosare penale în care erau acuzați de tentativă de omor și omor în Cancun, Mexic. Procurorul plătit de Florian Tudor a decis că infracțiunile au fost comise de cetățeni mexicani.

Fiul lui Dacian Ursau, tun de 3.000.000 de dolari în America

2. Alex Stoica făcea 30.000 de dolari pe zi și l-a inventat pe Zeus

În octombrie 2020, procurorii antimafia americani au reușit să-l captureze pe Alex Stoica. Acesta și banda lui furau bani de pe cardurile bogatașilor. 

Indivizii reuşeau să fure şi 30.000 de dolari pe zi din bancomate, iar liderul grupării a avut grijă să-şi facă o colecţie de maşini de lux din banii obţinuţi ilegal. A stat închis în America pentru o scurtă perioadă, iar infracţionalitatea la nivel înalt pare a fi o trăsătură de sânge, potrivit observatornews.ro.

Ei au montat dispozitive de skimming la bancomate, cu ajutorul cărora aflau datele de pe cardurile bancare, cu care au retras apoi bani din conturile victimelor, totalizând milioane de dolari.

În timp ce se afla într-un penitenciar din SUA, Alex Stoica a povestit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, cum fura zilnic zeci de mii de euro, cu ajutorul unor carduri clonate, dar și cum a reușit să îi păcălească pe agenții FBI.

Eu, în libertate, am ars doar golani, infractori ca mine. Nu am furat niciodată de la oameni amărâți, nu aș putea să fur pensia unui om bătut de soartă. (...) Însă, în cazul de față, în dosarul în care am fost condamnat, am greșit. Am furat din conturile unor oameni pe care nu îi cunoșteam și am ajuns în pușcărie... 

M-au prins cu o geantă plină cu bani. Avocatul mi-a explicat că voi lua pedeapsa în funcție de locul pe care îl dețin în organizație. Dacă ziceam că sunt liderul grupării, luam pedeapsa maximă.

Dacă ziceam că sunt un simplu executant, luam pedeapsă mai mică... De asemenea, în proces era important să le arăți că vrei să cooperezi. Așa că l-am inventat pe Zeus.

Citește și: Cu bani trași din cardurile americanilor, interlopul Dacian a luat mașini de 850.000 de euro

Dosarul procurorilor DIICOT pentru spălare de bani a pornit de la o sesizare FBI. Stoica era dat în urmărire, iar procurorii americani numeau reţeaua formată din 13 români şi un grec ca fiind cea mai mare reţea de skimming din nordul districtului Alabama. În octombrie 2020, americanii au reuşit să-l captureze pe Alex Stoica în timp ce încerca, cu o cagulă pe faţă, să scoată bani, cu carduri false, de la un bancomat. În închisoare însă a stat doar câteva luni, iar acum este de negăsit. 

Individul este fiul unui interlop celebru din Capitală. Marian Stoica, alias Dacian Ursaru, acuzat că, în anul 2011, ar fi fost "creierul" unei tâlhării catalogate drept "jaful secolului". Atunci, a dat un atac, pe autostrada A1, care a vizat un transport de bijuterii în valoare de aproximativ 650.000 de euro iar fiul său ar fi urmărit din umbră totul. 

"Regina din Madrid", văduvă de interlop, prima șefă româncă de clan mafiot

3 Alina Stoica, prima femeie lider a unui clan mafiot din România, supranumită și ”Regina de la Madrid”, este văduva temutului Dorel Hanea, un lider interlop originar din Sibiu care a fost mâna dreaptă a violentului Ion Clămparu, zis Cap de Porc.

„Eu sunt Alina, nu puteţi lucra aici fără să plătiţi! Eu sunt legea, iar dacă nu plătiţi, voi trimite să fiţi torturate până veţi muri”, le-ar fi spus fetelor, conform unor surse ale anchetei.

Cu ani în urmă, sibianul Dorel Hanea a părăsit România cu destinaţia Spania, unde a pus bazele unui grup infracțional organizat. 

În doar câțiva ani, bărbatul a ajuns să figureze în baza de date a poliţiei spaniole cu nu mai puţin de 15 arestări, atât pentru proxenetism cât şi pentru clonare de carduri, şantaj, furturi, jafuri, dar şi pentru terorism, după ce ar fi montat o bombă în maşina unui afacerist.

Hanea a cunoscut-o, la Madrid, pe Alina Stoica, o româncă originară din Galaţi care încerca să-şi facă loc în piaţa infracţională spaniolă.

În urmă cu șapte ani, Hanea a fost găsit mort într-o cameră dintr-un hotel din Mexic, iar gruparea interlopă condusă de acesta a fost preluat de gălățeanca Alina Stoica. 

Aceasta a devenit rapid un lider autoritar care s-a impus prin teroare în cele mai rău famate cartiere ale Madridului

Calu, proxenet șef în Tenerife

4 Interlopul Mihai Molodvan, zis Calu, devenit proxenetul șef din Tenerife câștiga sute de mii de euro din exploatarea fetelor din România. 

O anchetă comună a Poliției Române și a Poliției Naționale din Spania avea să arate amplitudinea rețelei românilor din Tenerife.

Conform anchetatorilor, Calu a facilitat activitata de proxenetism, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu și Flaviu Oltean, zis Naposim, ambii fiind finii intelopului. Săiceanu era în Tenerife de aproximativ de 18 de ani și se cunoștea cu Ancuța Cârcu și aceasta fiind stabilită de mulți ani în Spania.

Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2017-2020 ar fi înlesnit practicarea prostituției a unui număr de 15 persoane pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activități.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te