Interlopul periculos, reținut de mascați în trafic. Acum, e închis. Tovarăș cu frații Corduneanu

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.05.2023 - 11:58
Interlopul Cătălin Dracea Foto: BZI.ro

Interlopul Cătălin Dracea, unul dintre oamenii de încredere ai fraților Corduneanu, a ajuns după gratii. El și-a agresat iubita în timp ce se aflau amândoi în curtea unui spital. Dracea a fost condamnat în trecut pentru mai multe fapte de crimă organizată.

SHARE

Interlopul ieșean Cătălin Dracea este cercetat de polițiștii pentru două noi infracțiuni. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să afle dacă își vă petrece următoarele 30 de zile în arest, după ce și-a lovit iubita în curtea unui spital.

Dracea este unul dintre oamenii de încredere ai fraților Corduneanu și Cosmos Tănase. El este cercetat în mai toate dosarele în care sunt și ei anchetați. 

Interlopul Cătălin Dracea a fost săltat din trafic

Interlopul Cătălin Dracea a fost ridicat de luptătorii SAS în localitatea Bularga, chiar de la volanul mașinii pe care o conducea.

 „La data de 17 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Iași au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat, de 41 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 Persoana a fost depistată în trafic, pe raza municipiului Iași și condusă la sediul Poliției pentru audieri.

Citește și: Interlopul Corduneanu care a construit o grupare după reguli al-Qaeda se însoară. Cine e „curajoasa”

 Astfel, din cercetări a rezultat faptul că, în seara zilei de 14 mai, bărbatul și-ar fi agresat concubina, cei doi aflându-se în curtea unei unități medicale din municipiul Iași.

 Femeia a refuzat să depună plângere penală pentru violență în familie și s-a împotrivit emiterii unui ordin de protecție provizoriu, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la cele două infracțiuni.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 17 mai, bărbatul a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași, conform BZI.

Cine este Cătălin Dracea

Cătălin Florin Dracea, de 41 de ani, este unul dintre cei mai apropiați prieteni ai clanului Corduneanu. Numele lui apare în majoritatea dosarelor în care sunt implicații frații Corduneanu sau locotenenți de-ai lor. Din 2003 până în prezent, acesta figurează cu nenumărate condamnări în diferite dosare penale.

A fost o prezență consecventă atât în rândul membrilor clanului Corduneanu, cât și în rândul celor din clanul condus de Cosmos Tănase. Pedeapsa cea mai mare a primit-o într-un dosar în care a fost pus sub acuzare pentru fapte specifice crimei organizate comise alături de Valter Pasniceanu, fratele lui Cosmos Tănase. În acel dosar, a fost condamnat, de Curtea de Apel Iași, la 12 ani de închisoare, pe data de 7 iulie 2016.

Citește și: Ce-a pățit interlopul Cosmos Tănase după ce-a amenințat un polițist că dă cu mașina peste el

Pe de alta parte, într-un dosar în care era acuzat de trafic de droguri alături de mai mulți dintre frații Corduneanu, Catalin Drăcea a fost achitat. În anul 2012, a fost implicat într-un scandal cu împușcături într-un bar din zona Bucium.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te