INSP: 955 cazuri de infectare cu noile variante ale coronavrusului, confirmate până în 18 aprilie

DE Valentin Mirică | Actualizat: 22.04.2021 - 11:45

INSP a transmis, joi, că, până în data de 18 aprilie, au fost realizate 1.502 secvenţieri, fiind confirmate 955 cazuri de infectare cu noile variante ale coronavrusului, majoritatea cu varianta britanică. Dintre prsoanele infectate, 27 au decedat.

SHARE

De asemenea, INSP anunţă că a fost confirmat un nou caz de infectare cu varianta sud-africană la un bărbat din judeul Ilfov, fără legătură cu alt caz şi fără istoric de cănătorie în străinătate. De asemenea, INSP a transmis că rata de confirmare din rândul secvenţierilor este de 64%, scrie news.ro.

”Până la data de 18 aprilie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT 1.502 secvenţieri. Au fost confirmate 955 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC)”, a transmis, joi, INSP.

Citește și: Mandatul românesc de arestare a Rechinului e degeaba. A fost suspendat de un judecător mexican

948 de persoane au fost infectate cu varianta britanică, 5 cu cea sud-africană şi 2 cu varianta braziliană.

”La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.1.7, având judeţ de infectare Suceava, a fost depistată mutaţia E484K. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.351, având judeţ de infectare Ilfov, a fost depistată mutaţia E484K. Mutaţia E484K nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, a mai transmis INSP.

Instituţia a precizat că noiul caz confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351) şi mutaţia E484K este un bărbat în vârstă de 31 de ani din judeţul Ilfov, la care nu a fost precizată nicio legătură epidemiologică (istoric de călătorie, contact cu caz confirmat etc). Locul probabil al expunerii nu este cunoscut.

”Până la data de 18 aprilie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 64%. Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 27 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC)”, a mai transmis INSP.

Instituţia a precizat că ” există circulaţie extinsă în România, în comunitate, a variantei britanice (linia genetică B.1.1.7)”.

Celelalte varianteau fost depistate în judeţele Argeş, Vâlcea, Ilfov şi în Bucureşti.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.