Inițiativă PSD: Deținerea de muniție letală, fără drept, dezincriminată

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.11.2018 - 14:55
Foto Getty Images

Senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu a inițiat o propunere legislativă care prevede dezincriminarea deținerii de muniție letală fără drept, faptă care este pedepsită acum cu închisoare de la 1 la 5 ani. I

SHARE

Inițiativa a mai fost semnată de alți 46 de parlamentari de la PSD și 3 de la PNL și urmează să fie trimisă plenului pentru vot final, după ce a primit raport de adoptare de la comisiile Senatului..
Liviu Tit Brăiloiu propune ca cei care au permis de port armă să poată deține muniție neaferentă armelor respective, precum și o cantitate dublă față de cât permite legea.
În prezent, fapta de deținere de muniție neaferentă armei pentru care o persoană are autorizație constituie infracțiune și se pedepsește de Codul penal cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Citește și Senatorul Brăiloiu, care vrea să cenzureze Facebook, a făcut facultatea „3 în 1

Liviu Brăiloiu a propus însă scoaterea acestei fapte din categoria infracțiunilor și încadrarea la contravenții, urmând ca pedeapsa să fie o amendă cuprinsă între 1.001 și 2.000 de lei și, eventual, confiscarea armei.
Nu în ultimul rând, inițiatorul proiectului propune relaxarea condițiilor de acordare a permisului de port-armă. Astfel, a fost abrogat articolul care prevede că dreptul de deținere a armelor se anulează dacă persoana a săvârșit într-o perioadă de 2 ani două contravenții prevăzute de lege sau o contravenție pentru care legea prevede sancțiunea complementară a anulării dreptului de deținere, folosire și port a armelor. ”Este o măsură prea drastică”, susține Brăiloiu în expunerea de motive a proiectului, potrivit G4Media.
„Considerăm că modificările propuse sunt necesare, având în vedere că săvârșirea contravențiilor nu prezintă pericolul social al infracțiunii”, susține Tit Brăiloiu.
Mai mult, „muniția nu poate produce efecte negative asupra persoanelor sau bunurilor dacă nu este folosită cu ajutorul unei arme. Astfel, muniția nu poate fi folosită decât atunci când există o armă care să permită acest lucru”, mai pretinde Liviu Brăiloiu, fără a oferi detalii suplimentare.

Citește și Un senator PSD cere o lege pentru controlul Facebook

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.