Inginerii Preh România vor dezvolta viitorul automobilului din birourile ansamblului mixt Palas Iaşi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.09.2022 - 15:15
Foto: IULUS

United Business Center din ansamblul mixed-use Palas Iași va găzdui, de anul viitor, centrul de dezvoltare din Iaşi al Preh România, divizie a furnizorului internaţional pentru industria constructoare de autovehicule. Odată cu mutarea în noul spațiu, compania face și recrutări.

SHARE

O nouă companie se alătură centrului de business al Iaşului. Preh România, divizie a furnizorului global pentru industria constructoare de autovehicule, va fi prezent, din trimestrul doi al anului viitor, în United Business Center (UBC), componenta de birouri clasa A a ansamblului mixt Palas Iaşi. Preh îşi consolidează, astfel, operaţiunile din România şi prezenţa în Iaşi, oraş în care dezvoltă, din 2017, componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor și echipamente pentru automobile electrice.

În noile birouri ale Preh România din UBC, care vor avea o suprafaţă de 4.500 mp, vor lucra peste 150 ingineri specializați în proiectare de sisteme, dezvoltare și testare software, hardware și mecanică, precum și managementul calității și dezvoltarea produselor din domeniul HMI (Human Machine Interface) și E-Mobility. Numărul acestora va crește până la peste 300 angajați, în următorii doi ani, compania recrutând în mod activ, pe toate disciplinele.

Pentru implementarea planurilor de extindere, Preh Iași a ales birourile UBC, atât pentru poziționarea centrală, proximitatea față de Universitatea Tehnică și calitatea spațiilor office, precum și pentru facilitățile disponibile angajaților prin prezența birourilor în ansamblul mixed-use Palas și oportunitățile de extindere viitoare. „Orientarea programei universitare, existența cursurilor tehnice și laboratoarelor au arătat de la început că sunt cele mai bune condiții să găsim absolvenții de care avem nevoie în Departamentul de Cercetare și Dezvoltare și expansiunea viitoare. În retrospectivă, toate așteptările au fost îndeplinite și Preh Iași a crescut într-o parte indispensabilă a echipei noastre globale de cercetare și dezvoltare, într-un timp foarte scurt”, a spus Jochen Ehrenberg, Chief Technology Officer Preh.

Noile așteptări privind condițiile de muncă, impuse de contextul global, necesită abordări inovative din partea companiilor, care constată că angajații au nevoi diferențiate. Unii doresc să lucreze de acasă, alții în regim mixt, iar alții exclusiv la birou, dar, în același timp, să fie aproape de viața orașului. „Chiar dacă, în continuare, lucrul remote rămâne un trend, dacă vrem să avem rezultate și muncă creativă, tot este necesar să creăm un mediu bun pentru ingineri. Trebuie să se simtă confortabil, să le fie încurajată creativitatea, să comunice și să schimbe idei într-un birou adaptat, care să le permită toate acestea”, a declarat Charlie Cai, Chief Executive Officer Preh.

 

În ţara noastră, Preh are două centre de dezvoltare, la Iași și la Braşov, iar la Ghimbav operează și o fabrică, unde produce şi dezvoltă, din anul 2009, comutatoare pentru volane multifuncţionale şi sisteme de control al climatizării, precum și echipamente pentru mașini electrice pentru producători de autovehicule de talie mondială. Printre clienţii din portofoliul Preh se numără Audi, BMW, Daimler şi Porsche.

Preh România se alătură comunităţii de business din UBC, care include peste 10.000 de angajaţi şi mai bine de 50 de companii internaţionale, din domenii precum IT, Outsourcing, Call Center şi Automotive. Localizarea în ansamblul mixed-use Palas Iași facilitează accesul angajaţilor la toate serviciile necesare zi de zi, magazine, restaurante, parc și oportunităţi de entertainment, generând economie de timp.

Despre UBC

United Business Center reprezintă rețeaua office dezvoltată de compania IULIUS la nivel naţional. Include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de aproximativ 182.000 mp (Iași – 7 clădiri, 75.600 mp; Timișoara – 4 clădiri, 80.000 mp; Cluj-Napoca - 3 clădiri, 26.200 mp), în care activează peste 80 de sedii de companii, cu mai mult de 20.000 de angajați. Toate clădirile sunt certificate LEED, fiind concepute și construite cu respectarea principiilor internaționale de eficiență și sustenabilitate.

Cele șapte clădiri de birouri UBC din ansamblul Palas Iaşi au devenit reperul de business al regiunii de nord-est și motorul economic care a generat creștere și a pus orașul Iași pe harta marilor companii internaționale.

La începutul anului 2023, polul de business din centrul Iașului va ajunge la peste 130.000 mp de spații de birouri green premium, odată cu inaugurarea Palas Campus, care va reprezenta cea mai mare clădire de birouri din România ca suprafață (54.000 mp office, 6.000 de retail).

Despre Preh

Preh are o istorie de mai bine de 100 de ani, fiind fondată în anul 1919, în Bad Neustadt a.d. Saale (Germania), iar din 2011 aparține grupului Joyson, Ningbo (China). În cadrul grupului, Preh reprezintă divizia de Electronică Auto. De peste 30 de ani, Preh activează în sectorul automotive, unde țintește inovarea continuă și produsele premium (Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Rolls Royce, Ferrari, Volkswagen, Ford Lincoln etc).

Dezvoltând competențe și tehnologii cheie și cu o integrare tehnologică pe verticală, Preh reprezintă o combinație excelentă, cu acces pe piețele aflate în dezvoltare și în domenii de nișă, precum Human Machine Interface și Electromobility.

Pe plan mondial, grupul Preh are peste 7.000 de angajați în sediile sale din Germania, Portugalia, Suedia, Mexic, USA, China şi România.

Articol susținut de IULIUS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te