INCREDIBIL Pro-rușii de la Sputnik au găsit un vinovat în cazul Navalnîi: ministrul român de externe

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 12.10.2020 - 22:15
Foto: Sputnik

Publicația pro-rusă nu precupețește niciun efort ca să dezinformeze și să abată atenția de la abuzurile și crimele care au loc în Rusia condusă de Valadimir Putin. Desigur, unul dintre vinovații inventați de Sputnik este ministrul român de externe, Bogdan Aurescu.

SHARE

"Bogdan Aurescu comite o nouă declarație pentru care nu se știe cui a cerut părerea sau acordul – și prin care se implică în probleme dubioase, care nu privesc România", scriu cei de la Sputnik după ce ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a solicitat Uniunii Europene sancțiuni împotriva Rusiei în cazul în care autoritățile de la Moscova nu vor desfășura o investigație cuprinzătoare, transparentă, imparțială și adecvată în cazul otrăvirii liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi.

Apoi Sputnik trântește o mare minciună: 

"Menționăm că nu există probe potrivind implicarea Rusiei – iar acest fapt e subliniat și de autoritățile de la Moscova: ”Rusia nu datorează nimănui nimic: nici Germaniei, nici altor ţări care acuză Rusia categoric dar fără fundament de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi” (declarație  Aleksandr Şulgin, ambasadorul rus la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice)". 

În realitate, săptămâna trecută, Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a confirmat că în organismul dizidentului rus Aleksei Navalnîi s-a găsit o substanţă de tip Noviciok, un agent neurotoxic utilizat încă din perioada Războiului Rece. Acest anunț a venit după comunicatul medicilor germani care l-au salvat pe Aleksei Navalnîi și care conformau faptul că opozantul lui Vladimir Putin a fost intoxicat cu Noviciok. 

Asta nu i-a împiedicat pe cei de la Sputnik să publice comentariile injurioase ale propriilor cititori la adresa lui Bogdan Aurescu, doar ca să justifice titlul. 

Franța și Germania s-au alăturat demersului lui Aurescu

Înainte de precedentă reuniune a Consiliului Afaceri Externe din 21 septembrie, România, împreună cu Polonia, Danemarca și statele baltice au cerut sancțiuni, dacă Rusia nu va desfășura o investigație cuprinzătoare, transparentă, imparțială și adecvată în cazul otrăvirii lui Navalnîi și dacă Rusia nu va coopera cu OIAC.

“După ce am văzut că nu se întâmplă nimic din toate acestea și după ce OIAC a reconfirmat faptul că otrăvirea s-a produs cu neurotoxina Novichok , considerăm că este momentul potrivit pentru a fi adoptate rapid sancțiuni și vom sprijini acest demers în cadrul reuniunii de astăzi. Și mă bucur că alte state membre, ca Franța și Germania, s-au alăturat acestui apel la adoptarea de sancțiuni împotriva Rusiei, pe care acum cred că îl sprijină mai multe state membre“, a adăugat Aurescu, care a pledat și pentru sancțiuni suplimentare în privința situației din Belarus, susținând chiar includerea președintelui belarus Aleksandr Lukashenko pe o nouă listă de măsuri restrictive, conform caleaeuropeana.ro


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te