Închis la Arad pe viață, „Bestia din Balcani”, ce a ucis 7 oameni, vrea în libertate. Cum e posibil

DE Alex Darvari | 23.09.2022 - 19:33
„Bestia din Balcani” - FOTO: Digi24.ro

Konstantinos Passaris, considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Europa, încearcă să scape de închisoare. Aflat la Penitenciarul Arad, grecul tocmai a ”împlinit” 20 de ani de când se află în spatele gratiilor, fracția minimă pentru deținuții pe viață.

SHARE

Konstantinos Passaris, care a ucis două persoane în România și cinci în Grecia, la începutul anilor 2000, s-a prezentat pe data de 25 august 2022 în fața Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată din cadrul Penitenciarului Arad.

În 2021, ”bestia din Balcani”, așa cum a fost acesta supranumit, mai solicitase punerea în libertate, însă aceeași comisie motivase că încă nu a împlinit fracția minimă la care poate cere liberarea condiționată, conform art. 99 NCP. La acea vreme, lui Passaris i s-a recomandat să revină în august 2022, lucru care s-a și întâmplat. Doar că și de această dată, comisia i-a refuzat punerea în libertate. Motivul invocat a fost acela că Passaris nu a avut un comportament ”exemplar” și ”excepțional”, astfel încât să poată fi considerat capabil să se reintegreze în societate, scrie fanatik.ro.

Comisia din penitenciar a refuzat, prima oară, să-l pună în libertate


”Din cuprinsul caracterizării aflate la dosar rezultă că deţinutul a adoptat o conduită oscilantă în perioada de detenţie, fiind sancţionat de 9 ori pentru atitudine necuviincioasă faţă de cadre şi nerespectarea Regulamentului de Ordine Interioară, confecţionare şi deţinere de obiecte interzise, sancţiunile fiind ulterior ridicate prin recompensare şi a fost recompensat de 44 de ori.

În aceste condiţii, faţă de perseverenţa infracţională a petentului, în raport cu ansamblul datelor caracteriale şi de personalitate a petentului şi faţă de prezenţa unor dificultăţi în respectarea normelor, aspect care reiese din comportamentul oscilant al condamnatului, instanţa apreciază că cererea nu este întemeiată, condamnatul nefiind pregătit pentru a fi redat societăţii, astfel că va respinge cererea de liberare condiţionată şi va fixa termen pentru rediscutarea situaţiei sale la data de 24.08.2023”, se arată în refuzul comisiei.

Konstantinos Passaris încearcă, în acest moment, să întoarcă decizia în instanță. Pe 8 septembrie, cererea lui a fost respinsă de Judecătoria Arad, însă grecul a făcut contestație, iar o decizie în acest sens va fi luată pe 6 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.