Incendiu violent la magaziile de lemne de lângă blocuri, în Oravița

DE Edi Neagu | 29.11.2021 - 11:38
Pompierii au reușit să stingă incendiul după patru ore. FOTO: ISU

Zeci de oameni au rămas fără lemnele pentru iarnă după ce depozitele în care acestea se aflau au ars noaptea trecută.

SHARE

Mai multe magazii de lemne din vecinătatea unor blocuri de locuinţe din Oraviţa, dar şi anexe ale unui gater şi ale unui service auto au fost afectate de un incendiu puternic care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni, focul fiind stins de pompierii militari la capătul unei intervenţii care a durat patru ore, a informat ISU Caraş-Severin.

Circa 40 de persoane, locatari din blocurile aflate în vecinătatea zonei de intervenţie, s-au evacuat singure din zona periculoasă, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale, fără să fie necesară transportarea ei la spital.

Incendiul a izbucnit duminică noaptea la barăcile pentru lemne ale unor blocuri de locuinţe din zona autogării, la momentul sosirii pompierilor militari din Oraviţa focul manifestându-se violent, cu flacără. Ulterior, din cauza vântului care bătea cu putere, dar şi a condiţiilor din teren, cu foarte multe construcţii improvizate şi cantităţi mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune.

Citește și: Miliardele Securității îi încaieră pe Iliescu și Voiculescu. Hodor: Banii ICE Dunărea, la Bancorex

"Focul s-a extins la balconul unei locuinţe din imediata apropiere a barăcilor, dar şi la un gater-depozit de material lemnos şi curtea unui service auto. De asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zonă - un depozit de fier vechi, respectiv un depozit de materiale de construcţii", a precizat ISU Caraş-Severin.

Pe timpul intervenţiei, au fost scoase din zona de risc mai multe autoturisme.

Citește și: Elvețienii vor introduce certificatul sanitar după un referendum cerut de cei care nu-l doreau

În total, pentru lichidarea incendiului au acţionat şase autospeciale pentru stins incendii şi o autospecială de intervenţie şi salvări de la înălţime, precum şi 29 de pompieri militari coordonaţi de către doi ofiţeri de la comanda Secţiei de Pompieri Oraviţa.

"Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condiţiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului. La acestea, se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile şi problemele legate de asigurarea alimentării cu apă a maşinilor de stingere", arată sursa citată.

În cursul zilei de luni pompierii militari investighează cauza probabilă care ar fi generat incendiul, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.